Zondag 4e klasse D

De vierde klasse is leuk!

Zondagmiddag. 14.00 uur. Santpoort. Twee ploegen uit de middenmoot die elkaar weinig ruimte gaven in een wedstrijd waar alles in zat, onder een heerlijk zonnetje en dit alles op een echt grasveld. Het kan bijna niet mooier.

Het niveau was dan niet hoog, maar Terrasvogels en Geel-Wit maakten er een boeiend duel van. Vanaf de eerste minuut werden de doelmannen, Kevin van Leeuwen (Terrasvogels) en Paul Leuverman (Geel-Wit), flink aan het werk gezet. Leuverman zag het schot van Thom Specht over gaan en niet veel later moest Van Leeuwen redding brengen op een kopbal van Belal Salemy.

Op doelpunten was het wachten tot halverwege de eerste helft. Een vrije trap van Valentijn M’zaad belandde via de muur bij Barry Beugeling. De aanvaller schoot Geel-Wit knap op 0-1. Hierna moest Van Leeuwen weer handelend optreden. De sluitpost redde prima op een inzet van Salemy. De thuisploeg kwam vlak voor rust langszij. Na een niet al te slimme handsbal van M’zaad mocht Louis Rombouts vanaf de strafschopstip de gelijkmaker binnen schieten. Het opstootje op slag van rust was misschien wel veelzeggend over de strijd en inzet. Dat scheidsrechter Ferron hierbij slechts twee gele kaarten uitdeelde was op zijn zachtst gezegd verrassend.

Na de thee kreeg Specht de mogelijkheid om Terrasvogels op voorsprong te zetten. Van dichtbij ging de bal echter over het doel. Leuverman maakte het nog even spannend door een bal onder zijn voet door te laten glippen, maar heel gevaarlijk werd de ploeg van Kick de Groot niet meer. Geel-Wit daarentegen kwam er een aantal keer gevaarlijk uit. Schoten van Ties Akkerman en Valentijn M’zaad werden professioneel onschadelijk gemaakt door Van Leeuwen. Gescoord werd er niet meer, maar het was een heerlijke voetbalmiddag op Sportpark de Elta.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse D vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Danny Prinsen