Keuken Kampioen Divisie

De Graafschap maatje te groot voor Telstar

De fraaie 5-2 overwinning op N.E.C. vorige week genereerde veel positieve reacties in Velsen-Zuid en omstreken.

Gisteren reisde Telstar af naar Doetinchem. Een weerzien met maar liefst 8 (!) ex-Witte Leeuwen: trainer Mike Snoei en 7 selectiespelers Toine van Huizen, Mohamed Hamdaoui, Jordy Tutuarima, Daryl van Mieghem, Ralf Seuntjes, Jasper van Heertum en Rody de Boer.

Het contrast met vorig seizoen is groot. Vorig seizoen bevolkten bijna 10.000 Superboeren en een handjevol Telstar-supporters de fotogenieke Vijverberg en waren getuige van een sprankelend duel met een hallucinerend einde. In minuut 90+3 leek Reda Kharchouch met een schitterend hakje na een soepele aanval de winnende treffer te hebben geproduceerd maar nog dieper in blessuretijd, 90+5, zagen de Superboeren toch nog kans met een door Telstar fel betwiste goal (aanvallen van de keeper) de op basis van de tweede helft toch wel verdiende gelijkmaker te scoren; 2-2. Vriend (Jonker) en vijand (Snoei) hadden na afloop vrede met het gelijke spel en waren aangenaam complimenteus naar elkaar toe.

Gisteren echter een uitgestorven Vijverberg waar de schaars aanwezige stewards slechts werden geconfronteerd met wat journalisten/cameramensen en fotografen die nu alle ruimte hadden hun voertuig te parkeren. Er heerste vooral serene rust in de bosrijke omgeving.

Telstar moest het stellen zonder sterkhouder Benaissa Benamar want die verdiende deze week vanwege zijn constante, prima optredens in Velsen-Zuid een overgang naar F.C. Utrecht. Een verlies van jewelste en wederom een compliment voor de scouts in Velsen-Zuid!

Een uiterst efficiënte thuisploeg dook voor rust driemaal gevaarlijk op voor de goal van Jasper Schendelaar en scoorde tweemaal. Telstar stelde daar weinig tot niets tegenover. Afgezien van een 100% kans van Rashaan Fernandes na een doorgekopte verre ingooi van Ilias Bronkhorst en twee speldenprikjes van Gyliano van Velzen kwam Telstar nauwelijks in de buurt van Rody de Boer, een van de vijf basisspelers van De Graafschap met een Telstar- verleden.

Na rust was het aan Velsense kant aanvallend zeer pover. De Graafschap verprutste nog een handvol grote kansen en Telstar stelde daar helemaal niets meer tegenover. Vooral fysiek waren de gastheren de bovenliggende partij en daardoor kwamen zowel Soto, als Plet en Van Velzen aanvallend niet in het stuk voor.

’’We kwamen vanavond kilo’s tekort en waren niet zo uitgenast als die gasten van De Graafschap,’’ merkte Andries Jonker na afloop snedig op. Volgende week, nieuwe kansen en hopen op sportieve revanche in en tegen Oss. De jochies legden het gisteren duidelijk zichtbaar af tegen de mannen.