De andere derby VSV – Waterloo eindigde in een gelijkspel

Terwijl de derby IJmuiden – Stormvogels werd afgelast, stond er nog VSV – Waterloo op het programma. Door de afgelasting in IJmuiden stonden redelijk wat toeschouwers rondom het veld in Velserbroek.

Vanaf de aftrap speelden de bezoekers goed georganiseerd en de thuisploeg had het daar erg moeilijk mee. Ondanks meer balbezit wist VSV niet echt gevaarlijk te worden. Na circa 10 minuten stond het team van Paul Meinders met 0-1 achter door een indraaiende vrije trap van Nikos Likogiannis, die verkeerd werd beoordeeld door de keeper van VSV en in de kruising verdween. Niet veel later werd het zelfs 0-2 door Wago Matitaishvili. Hij ronde een aanval af door net buiten het strafschopgebied aan te leggen.

Na 30 minuten liet Waterloo de ruimtes te groot worden, waardoor VSV terug kon komen. Een afstandsschot van Melvin Huizinga was de aansluitingstreffer. Niet veel later wist  Max Hummel, na eerst op de keeper te schieten, met een fraaie sleepbeweging alsnog de doelman te verschalken. Hierdoor was de ruststand  2-2.

vsv-waterloo-voetbal-in-haarlem-2

Na rust creëerden beide teams de nodige kansen, waarbij VSV er een paar had moeten benutten. De thuisploeg zag een aantal kopkansen naast de palen belanden. Ook wisten Donny Klok en Wesley van der Wal in de 1 op 1 situaties met de doelman van Waterloo niet de trekker over te halen. Daarentegen toonde Waterloo te weinig lef om te scoren of had hier de kracht niet meer voor. VSV deed nog een alles of niets poging om de overwinning over de streep te trekken, maar het geluk zat niet mee.

Trainer/coach Nico van den Berghe was tevreden en blij met het gelijkspel. Hij vond dat zijn ploeg een welverdiend gelijkspel over de streep had getrokken en zij het de thuisploeg vrij lastig hadden gemaakt met compact georganiseerd te staan en zo een aantal kansen had gecreëerd uit de zeldzame counters in de tweede helft. Paul Meinders was “not amused” en vond dat zijn ploeg te gemakzuchtig had gespeeld. De ruststand was tevens de eindstand, 2-2.

De uitslagen en de stand van de zaterdag vierde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Foto: Voetbal in Haarlem

Tekst: Wilfred de Waal