De 2e divisie start bij HFC Haarlem!

De 2e Divisie is een mini-competitie die in juni 2015 wordt gehouden tussen FC Wageningen, HFC Haarlem, SVV en SC Veendam. Vier ploegen dus die in de afgelopen jaren weliswaar zijn verdwenen uit de betaalde voetbal, maar niet uit de harten van de fans. Op 4 woensdagavonden in juni worden in de originele stadions van de 4 clubs de wedstrijden afgewerkt. Daarbij zullen aloude waarden als ‘echt gras’, ‘zwarte kicksen’ en ‘authentieke clubkleuren’ worden geëerd. De 2e Divisie is een laagdrempelige competitie waarbij het samen genieten van de sport in zijn puurste vorm centraal staat. In deze competitie geven zij nog eenmaal een stuk voetbalhistorie terug aan de fans die de afgelopen jaren hun club hebben zien verdwijnen. Ze hebben inmiddels gemerkt dat het idee met heel veel enthousiasme in Veendam, Wageningen, Schiedam, Haarlem en omgeving wordt begroet. De 4 wedstrijddagen van de 2e Divisie wordt een collectief samenzijn waar de liefde voor het voetbal, de liefde voor de club en de (tijdelijke) hereniging met vrienden, stadion, jeugdhelden en de favoriete clubkleuren centraal staat.

Hieronder het officiële speelschema van de 2e Divisie. De thuisspelende ploeg speelt telkens de 2e wedstrijd van de avond en treft daarin steeds SC Veendam als tegenstander. Hiervoor is gekozen omdat de spelers van Veendam, na een gewone werkdag, de meeste kilometers onderweg zijn en nu beter in de staat zijn ruim op tijd in de stadions te arriveren. De groepswedstrijden, die in Haarlem, Wageningen en Schiedam worden afgewerkt, duren 2 keer 25 minuten.

3 juni in Haarlem

19.30     FC Wageningen – SVV
20.45     HFC Haarlem – SC Veendam

10 juni in Wageningen

19.30     HFC Haarlem – SVV
20.45     FC Wageningen – SC Veendam

17 juni in Schiedam

19.30     FC Wageningen – HFC Haarlem
20.45     SVV – SC Veendam

De finale-avond is op 24 juni in Veendam. We beginnen met de 2 halve finales.De ploeg die na de 3 groepswedstrijden als eerste eindigt speelt tegen de nummer 4 na de reguliere competitie en daarna spelen de nummers 2 en 3 tegen elkaar. De verliezers spelen de troostfinale en de avond wordt besloten met de finale.

SCHEMA VEENDAM 24 juni

19.15 Nr1 comp. – Nr4 comp.
20.00 Nr2 comp. – Nr3 comp.
20.25 troostfinale
21.00 finale

(Bron: 2edivisie.nl)