David Zonneveld volgend seizoen ‘thuis’ bij VSV

VSV heeft een opvolger gevonden voor de vertrekkende hoofdtrainer Ron Bouman. Volgend seizoen staat David Zonneveld aan het roer in Velserbroek. Zonneveld is geen onbekende, want hij was als speler actief bij onder andere IJmuiden en VSV.

De 37-jarige Zonneveld komt volgend seizoen ‘thuis’ bij VSV. Naast dat hij zelf voetbalde bij de club uit Velserbroek, is hij ook actief geweest binnen de jeugdafdeling. Aan de nog jonge, maar inmiddels ervaren trainer de taak om VSV weer in rustiger vaarwater te sturen. Zonneveld heeft momenteel geen elftal onder zijn hoede, echter was hij eerder de eindverantwoordelijke bij onder andere Jong Holland, AFC ’34 en De Foresters.

Technisch bestuurslid Peter de Jong is blij met de aanstelling zijn nieuwe hoofdtrainer. “We waren al een tijd lang met David in gesprek. Uiteindelijk ging het tussen Barry (Tjeertes, red) en David. Barry nam zelf de beslissing om naar Olympia Haarlem te gaan, dus konden wij meteen door. Dat was prima,” legt De Jong uit aan Voetbal in Haarlem.

“Hij kent de regio, hij is goed met jonge jongens en wij hebben een hele jonge ploeg. Nadat David AFC ’34 en De Foresters getraind had, doet hij dit jaar even niets als trainer. Hij is werkzaam bij de Ajax Academy, maar het begon weer te kriebelen. Hij wil dolgraag weer aan de gang.” Volgens De Jong kent Zonneveld de club goed. “Hij is hoofd jeugdopleiding bij VSV geweest en kent heel veel mensen én de club goed. Het hele verhaal met David klopt. Hij heeft er heel veel zin in. Wij ook.”

Foto: AFC ’34