Corona zet streep door topper derde klasse

Het duel in de derde klasse tussen Olympia Haarlem en Koninklijke HFC gaat aanstaande zaterdag niet door.

Bij de club aan de Spanjaardslaan zijn de afgelopen week meerdere spelers positief getest op corona. “Helaas is corona de reden”, aldus bestuurslid Sander Vink. “Het virus gaat behoorlijk rond in de regio dus het hoeft niet hier opgelopen te zijn. Als club nemen we natuurlijk wel de verantwoordelijkheid door de maatregelen te treffen die nodig zijn. We moeten er voor zorgen dat het op de club veilig is. Uiteraard gaat dit ook in overleg met de KNVB.”

Voor nu betekend het dat de wedstrijden van het zaterdagteam tegen Olympia Haarlem en HFC O-21 tegen Telstar niet doorgaan. “Alle drie de trainers van Zondag 1, Zaterdag 1 en O-21 hebben heel veel maatregelen getroffen. Maar voor nu kan het even niet anders. Dit was het beste om te doen.” Tot nader orde zijn ook de trainingen van Zaterdag 1 en O-21 afgelast. De overige trainingen gaan gewoon door. “De club en trainers houden toezicht tijdens de trainingen zodat iedereen zich aan de regels houdt.”

Of het duel tussen Kozakken Boys en Koninklijke HFC in de Tweede Divisie door kan gaan is nog niet bekend. “We zijn continue in afwachting van testresultaten. Dus per dag kan het veranderen”, sluit Vink af.

Het duel tussen Olympia Haarlem en Koninklijke HFC staat nu gepland op dinsdag 13 oktober om 20.00 uur.

*UPDATE
Intussen is bekend geworden dat ook Kozakken Boys – Koninklijke HFC in de Tweede Divisie niet door gaat. Wanneer het duel ingehaald gaat worden is nog niet bekend.