Keuken Kampioen Divisie

Comeback Telstar niet genoeg

Het is Telstar niet gelukt om Sparta van de eerste periodetitel af te houden. De Velsenaren kwamen knap terug van een 2-0 achterstand, maar gingen alsnog met 3-2 onderuit. Sparta vierde het eerste feestje van het seizoen.

Telstar speelde een ronduit belabberde eerste helft, waarin de ploeg van Mike Snoei geen enkele doelpoging kon creĆ«ren. Dat Sparta op 2-0 kwam was niet verrassend, wel de manier waarop. Doelman Wesley Zonneveld ā€“ eerste doelman Jeroen Houwen brak maandag op de training zijn neus en kon niet spelen ā€“ ging in de fout bij een Rotterdamse hoekschop. Veldwijk knikte binnen: 1-0. Drie minuten later bijna hetzelfde recept. Wederom was Veldwijk attent bij een hoekschop, waardoor hij Sparta op een riante voorsprong zette.

Na tien minuten spelen in de tweede helft deed Telstar uit het niets iets terug. Terell Ondaan bracht de spanning terug door de 2-1 te scoren. Toen even later Dylan Mertens op schitterende wijze de 2-2 binnenschoot, werden de Spartanen onrustig. Een zege was noodzakelijk om de eerste periodetitel van de Keuken Kampioen Divisie op te eisen.

Nadat heel Telstar tevergeefs schreeuwde om een strafschop toen Royston Drenthe Ondaan vol in het gelaat raakte, was het toch weer raak voor Sparta. Via de lat en de paal kon Dervisoglu tien minuten voor tijd de 3-2 op het scorebord brengen. Daarmee pakte Sparta de eerste prijs van het seizoen en raakt Telstar de aansluiting met de middenmoot kwijt.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Keuken Kampioen Divisie vind je op onze competitiepagina.