MidWest Cup

Collectief Onze Gezellen verslaat UNO voor HD-Cup

Voor de Haarlems Dagblad Cup mocht het jonge team van Onze Gezellen het thuis opnemen tegen het nieuwe team van UNO. De bezoekers speelden met een team wat volledig nieuw is en dit was gedurende de wedstrijd goed te merken. Het samenspel van Onze Gezellen won met 6-0 van de individuele acties van UNO.

Assistent-trainer Ed Leonhardt van UNO is nieuw aangesloten bij zijn twee collega-trainers. Aan hen de taak om een team te maken van een groep jongens die niet eerder met elkaar voetbalden. Enkel een groepje oud-A-junioren zijn gezamenlijk doorgestroomd naar de zaterdag 1.

In de eerste helft was het voor beide ploegen even zoeken en daardoor begon de wedstrijd rommelig. Na een klein kwartier kwamen de verschillen bovendrijven. Onze Gezellen opereerde als team tegen de individuele acties van UNO. Beide ploegen kregen een honderd procent kans, maar verzuimde om deze te benutten. In de 24ste minuut brak de thuisploeg de wedstrijd open. Mitchell Geeven had twee pogingen nodig, maar kon uiteindelijk van dichtbij toch de openingstreffer laten noteren. In de blessuretijd van de eerste helft zorgde Nick Bouman zelfs nog voor een 2-0 voorsprong voor OG.

Onze-Gezellen-UNO-Voetbal-in-Haarlem
Onze Gezellen was te sterk voor UNO.

Na de pauze gingen de gastheren verder waar zij gebleven waren. Met mooie combinaties en diepe passes werden de gaten in de defensie van UNO steeds meer gevonden. Zo kon Nick Bouman vrij snel wederom tot scoren komen, ware het niet dat hij zijn lob over de keeper op de paal zag belanden. De ingevallen Koen Toussain was een doorn in het oog voor de verdediging van UNO. In de 63ste minuut zorgde de aanvaller voor een 3-0 voorsprong en stond hij niet veel later aan de basis van de 4-0. Vanaf rechts deze keer kon hij de bal voorgeven op het hoofd van de eveneens ingevallen Ivar Wesselman.

Mitchell Geeven mocht de score openen maar ook het slotakkoord was voor hem. Nadat hij in de voorlaatste minuut een penalty benutte, maakte hij vlak voor het laatste fluitsignaal zijn hattrick compleet. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot hij de bal buiten het bereik van doelman Darian Mul in de kruising.

Trainer Delano Snijders was na afloop tevreden over de prestatie van zijn nieuwe ploeg. Snijders zit nog in de eerste weken als trainer van Onze Gezellen. “Ondanks dat 5 á 6 spelers nog moeten aansluiten heb ik leuke dingen gezien tegen een zwakkere tegenstander, maar soms het mag wel wat rustiger.”

Alle uitslagen, de stand en het programma van de HD-Cup vind je op onze toernooipagina.