Nacompetitie

Chiel Schneider met zijn groep terug in de derde klasse

Na een jaar in de vierde klasse gespeeld te hebben is de groep van Chiel Schneider weer terug in de derde klasse. Enig verschil is de naam van de club. Vorig seizoen heette zijn ploeg nog De Brug, inmiddels klinkt United/DAVO vertrouwd. De promotie werd veilig gesteld door in de finaleronde van de nacompetitie CTO ’70 twee maal te verslaan.

Na de 4-2 zege in eigen huis leek de stap omhoog een zekerheid, maar desondanks moest het wel nog even gedaan worden. Tegenstander CTO ’70 was een fysieke ploeg met een aantal spelers die bij de juiste vorm een wedstrijd konden laten kantelen. Gelukkig voor United/DAVO-aanhang werd de spanning snel een kop kleiner gemaakt door spits Furlen Bouma. Na tien minuten opende hij de score: 0-1.

United/DAVO - Voetbal in Haarlem
Blijdschap bij United/DAVO. (Archieffoto Cees van Hoogdalem)

Weer tien minuten later was de wedstrijd klaar. Een goed opgezette aanval werd afgerond door Erhan Kutlu. Het verzet van CTO ’70 was gebroken en nog voor rust liep United/DAVO uit naar 0-4. Marvin Wilkes en Seckin Ozcan waren de makers van de doelpunten.

Na rust deed de ingevallen JO19-junior Thijs Vaessen iets terug voor de Amsterdammers. Vaessen sprong hoger dan de verdedigers van United/DAVO en de scheidsrechter tekende de 1-4 aan op zijn scorekaart. Het laatste akkoord was voor de ploeg van succes-coach Chiel Schneider. Marvin Wilkens liet nog twee maal het scorebord knipperen en de eindstand van 1-6 was een feit. De meegereisde Haarlemse supporters zien hun ploeg volgend seizoen terug in de derde klasse.