Charlie Setford, ex-BSM en RCH, stopt pingel tegen MVV en zit dag later op de bank bij Ajax-Besiktas

Het gaat snel met de loopbaan van Charlie Setford. Hij zit dinsdagavond bij de Ajax-selectie tegen Besiktas.

De 17-jarige keeper speelde in de jeugd van RCH en BSM. Setford begon bij Ajax O-9 en maakte elk jaar een stap omhoog. Hij heeft een dubbel paspoort. Hij speelde jeugdinterlands voor Nederland Onder-15 en Onder-16 maar kiest in principe voor Engeland, het land van zijn vader, ex-golf-pro Chris Setford.

,,It was my own choice, and my family as well. My heart lays at England. At England, they’ve got more trust in me than they would at Holland, for my feeling. So that’s one of the biggest reasons why I chose for England”, meldt hij op Wikipedia.

De Engels jeugdinternational zit de laatste weken al bij  de wedstrijdselectie van Ajax 1. Maandagavond stond Setford bovendien nog onder de lat bij Jong Ajax. Zijn ploeg won met 3-1 en Setford stopte een strafschop van Sven Blummel. De goalie omschrijft zichzelf als een coachende en voetballende doelman. ,,Ik vind Ederson een fantastische keeper, net als Andre Onana. Daar kijk ik graag naar. Toen hij nog meetrainde zat ik in het schoolgebouw op de Toekomst en dan keek ik vaak naar buiten hoe hij trainde.’’