Castien en Brandsma weer terug op het veld, Alie Sheriff nog steeds bij A-selectie

Drie weken voor het begin van de competitie loopt de ziekenboeg bij HFC langzaam leeg. Roy Castien en Sietse Brandsma trainden maandag weer mee. Oscar Wilffert heeft nog wel even tijd nodig en trainde met Gerrit Peijs. Desevio Payne laat een scan van zijn knie maken om duidelijkheid te krijgen omtrent zijn klachten.

HFC oefent dinsdag tegen Ter Leede en woensdag bij Lisse. Gertjan Tamerus trainde maandag met 27 spelers en twee keepers. Kane Prins trainde voor zichzelf en hoopt op termijn weer inzetbaar te zijn.

Inspanningsfysioloog en fysiotherapeut Frank Versteeg deed de warming-up met yoga-pilatesoefeningen, sprinten en sprongoefeningen, waarna Gertjan Tamerus een partijspel speelde met twee groepen. Door het oneven aantal kon Kane Prins even bijspringen.

Oscar Wilffert gaf nog steeds aan over drie weken bij de seizoenopening present te kunnen zijn. Desevio Ppayne was aan het rekken en deed wat leg lifts onder het toeziend oog van de fysio.

zzp-boekhouder

En ook Ruben Heeremans en Gillermo Kuling waren weer van de partij. Net als de 19-jarige Alie Sheriff. In principe gehaald voor Onder-21, maar al weken meetrainend met de A-selectie.

Sheriff sloot aan het einde van de winterstop aan bij het eerste elftal van Hoofddorp en daarna kwam alles in een stroomversnelling. Hij debuteerde als verdediger bij Hoofddorp, scoorde een paar keer, maar is in principe een middenvelder.

Op het andere kunstgrasveld trainden achttien spelers van Onder-21 onder leiding van Michael Crombeen. Hij is de opvolger van Marciano Kastoredjo en trainde de jeugd van AFC en was in het verleden stagiair bij de Ajax-jeugd. Crombeen is in het bezit van het UEFA A-diploma.