BSM pakt met mazzel drie punten

‘Zij zijn een stuk verder dan wij’, vermoedde Onze Gezellen-trainer Toon Beijer. BSM speelde vorig seizoen met praktisch dezelfde spelers als deze jaargang, dus dacht Beijer dat de automatismen er in Bennebroek beter ingeslepen zouden zijn dan bij zijn eigen ploeg, die pas sinds begin dit seizoen bij elkaar zijn.

Tel daar de nodige geblesseerden in de OG-voorhoede bij op en dan is het logisch dat de Haarlemmers voorzichtig de strijd met BSM aangingen. Dat pakte verkeerd uit voor Onze Gezellen. BSM speelde bepaald niet hoogstaand, maar kon dankzij een mazzeltje toch drie punten bijschrijven. Door een eigen goal werd het 1-0.

Die 1-0 had al in de eerste minuut kunnen vallen, als Sem van der Meer niet recht op OG-keeper Mitch Mathot had gemikt. Of in de tweede minuut, toen Dillen van der Aar vrij kon uithalen, maar opnieuw Mathot redding kon brengen. In ieder geval toonde BSM meer daadkracht dan Onze Gezellen, dat voor rust maar zelden tot aanvallen kwam. De Bennebroekers scoorden zelfs, maar de rake kopbal van Jan Douwe Box werd wegens duwen niet gehonoreerd. Vijf minuten voor de pauze verprutste ook Karika Morsy een dot van een kans voor BSM. Daardoor zocht het niet verwende publiek de kantine op bij een 0-0 ruststand.

In de tweede helft toonden beide ploegen weinig beterschap. BSM bleef de iets betere ploeg, maar dwong nauwelijks gevaar af, Onze Gezellen miste stootkracht voorin. Van de aanvallers van beide ploegen kwam het derhalve niet deze wedstrijd. Tot de thuisploeg eindelijk eens doorstoomde over de rechterflank. De gevaarlijke voorzet eindigde, meer dan fraai, in het net achter Mitch Mathot. Misschien wel typerend voor de wedstrijd dat het een ongelukkige OG-verdediger was die de bal de ‘juiste’ richting instuurde.

Tot overmaat van ramp verloor Onze Gezellen even later ook nog sterkhouder Ivar Wesselman. Hij kwam vervelend op zijn schouder terecht en moest naar het ziekenhuis met mogelijk een sleutelbeenbreuk. De Haarlemmers probeerden er nog het beste van te maken, maar echt gevaar stichten lukte maar niet. Wat Jan Douwe Box niet wegkopte eindigde wel in de bekwame handen van keeper Cas Hortensius. Waardoor BSM eindelijk weer eens won. Maar overtuigend was het allerminst.
Dat vond ook BSM-trainer Lennart Loorbach. ‘Maar over een maand heeft niemand het meer over hoe we gewonnen hebben.’

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse D vind je op onze competitiepagina.

Tekst en foto: Marcel Akerboom