Zondag 3e klasse C

Bloemendaal na zege op VVH op weg naar kampioenschap

Het komt voor Bloemendaal steeds dichterbij. Na een 4-1 zege op VVH Velserbroek heeft de ploeg van Tim Joon en Frank Drogtrop de titel voor het grijpen. Een overwinning volgende week bij Arsenal is voldoende voor de Bloemendalers om zich tot kampioen van de derde klasse te kronen en daarmee promotie naar de tweede klasse te bewerkstelligen.

Tegen VVH Velserbroek ging het vandaag ondanks de nodige spanning vrij eenvoudig. De tegenstander uit Haarlem-Noord was voorafgaand aan het duel nog niet helemaal zeker van directe handhaving in de derde klasse, maar was vooral de eerste helft een maatje te klein voor de thuisploeg. Bloemendaal begon sterk, want na vijf minuten kreeg Tim Joon de eerste kans. De spits zag zijn kopbal over het doel van VVH gaan.

Bloemendaal greep het initiatief en liet deze de eerste helft niet meer los. Na een half uur kwam de thuisploeg dan ook terecht op 1-0. De wijze waarop was schitterend. Melvin Jordaan joeg de bal van zo’n twintig meter de kruising in. Vanaf dat moment was Bloemendaal bevrijd van de spanning.

Bloemendaal - VVH - Voetbal in Haarlem
Melvin Jordaan schoot op mooie wijze de 1-0 binnen. (Foto: Cees van Hoogdalem)

Vijf minuten voor rust verdubbelde Joost Hofker de voorsprong voor de thuisploeg. Een corner werd niet goed weggewerkt door VVH waarna de verdediger snoeihard binnen kon schieten. En alsof dat nog niet genoeg was bepaalde Melvin Jordaan de ruststand op 3-0. De vleugelaanvaller sneed naar binnen en liet VVH-doelman Marco van den Boogaard kansloos met een hard en laag schot.

Na de rust beet VVH Velserbroek meer van zich af en was het spelbeeld anders. Zo moest Joost Breed een keer in actie komen op een inzet van Jordi Hurkmans en zag de doelman van de thuisploeg daarna een bal op zijn lat terechtkomen. De treffer van Jeffrey Kors hing dan ook in de lucht. De VVH-aanvaller knalde op schitterende wijze de 3-1 tegen de touwen. Van een meter of twintig schoot hij de bal buiten het bereik van Breed in de verre hoek. Bloemendaal liep achteruit en maakte het zichzelf moeilijk.

Een kwartier voor tijd kon Mark van der Werff zelfs in kansrijke positie een poging wagen voor de aansluitingstreffer, maar zijn schot veranderde in een rollertje wat aan de verkeerde kant van de paal naast hobbelde. Uiteindelijk gooiden twee invallers van Bloemendaal de wedstrijd in het slot. Wouter Snel zette een counter goed op en bracht Bart de Bruine in stelling. In een één op één situatie faalde De Bruine niet en schoot de bal in de verre hoek voorbij Van den Boogaard. De wedstrijd was gespeeld.

Bart de Bruine (m) nam de 4-1 voor zijn rekening. (Foto: Cees van Hoogdalem)

Door de overwinning is Bloemendaal nog maar één zege verwijderd van het kampioenschap in de zondag derde klasse C. Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij Arsenal en kan het rechtstreekse promotie naar de tweede klasse bewerkstelligen. Concurrent Weesp heeft het uitduel bij Olympia Haarlem nog op de agenda staan. Olympia maakt nog kans op de derde periodetitel en zal vol aan de bak moeten. Weesp kan de borst dus nat maken.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze klassenpagina.

Meer foto’s van dit duel zijn te vinden én te bestellen op de website van Cees van Hoogdalem Fotografie