Bloemendaal wil met fitte ploeg iets rechtzetten

Bloemendaal kende geen goede eerste seizoenshelft. De ploeg van trainers Frank Drogtrop en Tim Joon ging met een twaalfde plek op de ranglijst de winterstop in, waar het vorig seizoen nog als zesde wist te eindigen. De club heeft haar doelstelling aangepast en moet koste wat het kost uit de degradatiezone blijven. Zondag begint die strijd tegen laagvlieger VVH Velserbroek.

Volgens speler/trainer Tim Joon hadden zowel de spelers als de staf ook meer verwacht van de eerste seizoenshelft. “We hebben een aantal wedstrijden onterecht geen punten gepakt. Ook hebben we pech. De belangrijkste reden is, denk ik, dat we in het eerste en tweede erg veel te maken hebben gehad met blessureleed, waardoor we de laatste zeven weken voor de winterstop niet wedstrijdgericht hebben kunnen trainen.” Bloemendaal heeft sinds 18 november niet meer gewonnen, iets dat de toeschouwers aan de Bergweg normaal gesproken niet gewend zijn.

Ondanks de twaalfde plek zijn er nog genoeg kansen voor de Bloemendalers. In de zondag derde klasse liggen de ploegen in de middenmoot erg dicht bij elkaar. Zo is het verschil tussen de nummers acht en twaalf maar zes punten, iets dat toch overbrugbaar moet zijn. De komende wedstrijden worden belangrijk voor de ploeg van Joon. Tegen clubs als VVH Velserbroek, De Meer en Real Sranang moeten punten worden gepakt. Dit moet gaan gebeuren met een fitte ploeg. “We hebben nu eindelijk weer een compleet team en kunnen anders gaan trainen. Ik heb veel vertrouwen in de tweede seizoenshelft en hoop, doordat we nu compleet zijn, we niet snel vervallen in ons oude spel,” aldus Joon.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Daan Schoonderwoerd
Foto: Archief Voetbal in Haarlem