Bloemendaal nipt langs VVH

De ingrediënten voor een heerlijke pot voetbal leken zondag aanwezig. Twee leuke teams, een lekker winters zonnetje op het terrein van een van de gezelligste clubs uit de regio. Beide teams konden het publiek echter niet geven waar het op hoopte. Uiteindelijk was Bloemendaal de minst slechte van de twee en won nipt van VVH Velserbroek met 1-2.  

Beide ploegen begonnen zwak aan het duel en dit zou een rode draad worden door het grootste deel van de wedstrijd. Veelvuldig werd de lange bal gezocht. Voetballend was het al niet hoogstaand en wanneer iemand dreigde een actie te gaan maken werd er een overtreding begaan.

Een uiterst teleurstellende eerste helft dus. Er waren maar weinig echte kansen en de kansen die er kwamen werden zo goed als allemaal overgeschoten. Zo waren er pogingen van Tim Beeren namens Bloemendaal en voor VVH van de voet van Danny Zeeuw. Er werd wel één maal gescoord. Doordat de thuisploeg achterin de bal niet weg kreeg kon Tim Beeren de 0-1 binnenschieten.

Na de koffie, thee en snert was het beeld op het veld niet heel veel beter geworden. Bloemendaal was in deze fase van de wedstrijd wel iets meer de bovenliggende partij. Zij zaten er dichter op en waren feller op de bal. Dit werd ook beloond met een verdubbeling van de score. Joost van de Boogaard mocht door, waar VVH dacht aan buitenspel, en verzaakte niet.

Halverwege de tweede helft werd bevestigd dat niet alleen de spelers een offday hadden, maar ook scheidsrechter Overtoom. Hij ontnam VVH een duidelijke strafschop terwijl hij toch in de rest van de gevallen vooral afging op het appelleren. Vanaf dit moment begon de thuisploeg aan een slotoffensief. Invaller Angelo Luhulima bracht voorin wat meer gevaar en zag zelfs een bedoelde voorzet van richting veranderd worden die net over het Bloemendaalse doel ging. Dit had dan zelfs de gelijkmaker geweest want niet lang daarvoor was VVH op 1-2 gekomen door een schot van Niels Vlaming die onderweg nog werd geraakt door Jeffrey Kors.

Jeroen de Vries baalde natuurlijk wel maar gaf aan dat het van beide kanten niet best was maar dat Bloemendaal dan wel de meeste recht had om te winnen. Collega Tim Joon van Bloemendaal kon het hier alleen maar mee eens zijn.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Foto: René Diepeveen