Zondag 3e klasse C

Bloemendaal lijkt tegen VVH het tij te keren

In een natte en winderige derby in Velserbroek pakt BVC Bloemendaal voor het eerst dit seizoen de volle buit. Dat Bloemendaal een mindere fase kent is bekend, het was dan ook wachten op de ommekeer. Nadat de oranje-witten de wedstrijd tegen VVH Velserbroek met 0-2 wisten te winnen is het gat met de grote middenmoot nog maar 1 punt.

Pas na een dikke 5 minuten was het VVH dat voor het eerst gevaarlijk wist te worden. Na een handige actie van Mark van der Werff, over de rechterkant van het veld, was het bij de tweede paal Jeffrey Kors die de bal hoog over het goal van Joost Breed wist te mikken. Bloemendaal wist pas na een klein kwartier iets terug te doen via Melvin Jordaan. Zijn vrije trap werd onderweg van richting veranderd en zette daarmee doelman Mario Veldt op het verkeerde been. Tot grote opluchting van de VVH-doelman verdween de inzet van Jordaan langs de verkeerde kant van de paal over de doellijn.

Na een twintigtal minuten was het Friso Jager die opstoomde langs de rechter zijlijn. Zijn voorzet werd in eerste instantie weggebokst door Veldt, bij zijn herkansing zag hij de inzet via Niels Vlaming tegen de lat en vervolgens terug in het spel komen. Aan de andere kant zag Joost Breed een kopbal van Jeffrey Kors op de lat belanden en zo eindigde een strijdlustige eerste helft in de wel bekende brilstand.

Na de thee nam Bloemendaal, na de voorzichtige eerste helft, de touwtjes in handen. Coach Tim Joon bemoeide zich meer en meer met de opbouw wat resulteerde in meer kansen. Ook VVH wist zich beter in de wedstrijd te knokken en dat resulteerde in een grote kans voor opnieuw Kors. Na ongelukkig uitverdedigen van Jager was het Jimmy Boonstra die Kors vrij voor de goal zag komen. Dat Kors zijn dag niet had bleek wel uit het feit dat zijn inzet de scherpte wederom miste.

Na de grote kans voor Kors rook Bloemendaal bloed. nadat Tim Joon, op een voorzet van Jordaan, nog Veldt op zijn pad vond was het een minuut later wel raak. Dennis Goes zag zijn streep nog gepareerd worden door Veldt en in de rebound was het Joon die de bal compleet miste, maar gelukkig voor Bloemendaal kon Max Landheer vervolgens de bal wél tegen de touwen werken.

Waar BVC Bloemendaal normaal inzakt in de eindfase rechtte het nu nogmaals de rug en bleef het aandringen op de helft van VVH Velserbroek. VVH kwam er nog nauwelijks aan te pas wat wederom een goal opleverde voor Bloemendaal. Met nog tien minuten te spelen was het Bloemendaal die middels een snelle uitbraak oprukte richting de goal van VVH. De als enige mee gelopen Melvin Jordaan wist de voorzet vanaf link op een meter of achttien te controleren en met een schitterende bal in de verre hoek tekende hij voor de 0-2.

Door deze overwinning zet Bloemendaal een goeie stap richting de ommekeer. Voor de ploeg van Marcel Looij is het alweer de vierde nederlaag op rij. Alle uitslagen, de stand en het programma van de derde klasse C vind je op onze klassenpagina.