MidWest Cup

Bloemendaal laat tegen Van Nispen zege glippen

Bloemendaal heeft gister de zege door de vingers laten glippen. De derdeklasser begonnen goed aan de wedstrijd tegen Van Nispen met Tim Joon in de spits. De trainer/speler was duidelijk aanwezig in het eerste half uur. Hij strooide met slimme passes en coachte zijn ploeg met veel passie.

Naast Joon is Melvin Jordaan ook een speler die Bloemendaal duidelijk beter maakt. De snelle rechtsbuiten stond dan ook aan de basis van de 1-0. Hij werd neergehaald na een actie in het strafschopgebied, waardoor de scheidsrechter niets anders kon doen dan de bal op de stip leggen. Tim Beeren ging achter de bal staan en schoot onberispelijk binnen. Een vroege voorsprong voor BVC, want er waren nog maar vijf minuten gespeeld.

Weer vijf minuten later zette Tim Joon ploeggenoot Floris van Dam alleen voor de keeper. Van Dam faalde echter hopeloos en schoot de bal over het doel. Van Nispen kon hier weinig tegenover zetten. Met enkele spelers die in een bierelftal niet zouden misstaan konden ze weinig tegenstand bieden. Heel sporadisch werden ze gevaarlijk, echter stuitten ze dan op de uitstekende keeper van Bloemendaal, Daan Kamp. Kamp straalde veel rust en zelfvertrouwen uit en speelde een prima wedstrijd.

Bloemendaal - Voetbal in Haarlem
Floris van Dam. (Archieffoto Cees van Hoogdalem)

De 2-0 viel rond de dertigste minuut uit een vrije trap van Jordaan. De keeper van Van Nispen kon de zwabberbal niet onder controle krijgen, waardoor hij achter hem in het net viel. Even daarna viel Rick Kuit uit met een naar aanzien vrij ernstige blessure. Zo werd de rust gehaald met een 2-0 voorsprong van Bloemendaal.

Na rust een heel ander beeld. Van Nispen kwam feller uit de kleedkamer dan Bloemendaal. Dit leidde snel tot de aansluitingstreffer die op naam kwam van Bren Zonneveld. Een geweldige pass van Bart Duivenvoorde werd bekwaam afgerond door Zonneveld. Zo kwam de ploeg uit De Zilk terug tot 2-1 en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Het publiek hoefde niet lang te wachten, want na tien minuten spelen in de tweede helft zette wederom Zonneveld zijn ploeg op gelijke hoogte. Hij scoorde uit een scherpe vrije trap.

Dit was tevens het laatste echte wapenfeit van deze wedstrijd. De hitte had zijn tol geëist bij beide ploegen. De teams wilden wel nog, maar er zat weinig drive in het spel. Over vier weken start de competitie en voor de trainers is er nog werk aan de winkel. Twee invallers aan Bloemendaal-zijde, jonkies Larse Van Eck en Max Landheer, lieten overigens een uitstekende indruk achter.