Zondag 3e klasse C

Bloemendaal houdt met gelijkspel competitie spannend

Bloemendaal trad aan tegen de koploper uit Amsterdam, SDZ. Er was veel publiek, de zon scheen volop, en er stond weinig wind, kortom alle ingrediënten waren aanwezig voor een leuke topper in de zondag derde klasse C. Met een zege zou SDZ een volgende stap zetten richting het kampioenschap.

Er gebeurde echter weinig in de eerste helft. Het was al snel duidelijk dat het een wedstrijd zou worden van de voetballende ploeg SDZ tegen het vechtvoetbal van Bloemendaal. SDZ voetbalde aardig tot de zestienmeterlijn, maar daar stopte het dan ook. Bloemendaal zette daar weinig tegenover, mede doordat de altijd ijverige en gevaarlijke Melvin Jordaan ontbrak bij de thuisploeg. Hij kon helaas niet meedoen in verband met een blessure. De rust werd dan ook behaald met een 0-0 tussenstand.

Na de rust zag het publiek hetzelfde spelbeeld. SDZ wilde wel, maar kwam niet door de solide verdediging van de thuisploeg. En als dat wel een keer lukte dan was er altijd nog de betrouwbare sluitpost van Bloemendaal, Joost Breed, die deze middag ook weer een dikke voldoende scoorde. Toch moest hij de bal een keer uit het net halen. Na een vlot lopende aanval in de 78e minuut kwam de bal voor de voeten van aanvaller Gilliano van Eijken. Hij schoot beheerst binnen. De 0-1 was een feit.

Dit was het beginsignaal voor Bloemendaal om er nog een schepje bovenop te doen. De jonge en zeer snelle aanvaller Max Landheer werd ingebracht. Dit bleek een gouden greep van trainer Frank Drogtrop. Landheer zorgde gelijk voor veel gevaar. In de 81e minuut werd het dan ook weer gelijk. Landheer werd de diepte ingestuurd en kon zo alleen op de keeper van SDZ af. Na enig twijfelen schoof hij de bal richting Joost van den Boogaard. Deze wist wel raad met de kans; 1-1. Nog geen vijf minuten later had Landheer zelfs de 2-1 op zijn schoen. Hij wachtte echter te lang, waardoor de keeper van SDZ kon ingrijpen. Net als de heenwedstrijd werd de eindstand hierdoor 1-1. Voor de neutrale toeschouwer een terechte uitslag, al dacht Frank Drogtrop daar anders over. “De trainer van SDZ feliciteerde mij net ook al, maar volgens mij hebben we hier twee punten verloren.”

Alle uitslagen, de stand en het speelprogramma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Maurice Haverbusch