Zondag 3e klasse C

Bloemendaal dankzij zege op Martinus naar plek vier

Bloemendaal heeft in de derde klasse C de weg omhoog ingeslagen. Na de nederlaag van vorige week was de ploeg van Tim Joon vandaag tegen het Amstelveense Sporting Martinus getergd. Dik verdiend werden de bezoekers puntloos naar huis gestuurd.

Een zeer geconcentreerd en goed spelend Bloemendaal gaf vandaag het bezoekende Sporting Martinus het nakijken. Vanaf de aftrap liet de thuisploeg zien voor de volle winst te gaan en voordat de bezoekers het wisten scoorde Tim Beeren de openingstreffer. Al snel volgde de 2-0 in de twaalfde minuut door Floris van Dam. Een knappe actie aan de linker kant die deed denken aan Arjan Robben.

Wat Sporting Martinus ook probeerde, de verdediging van de thuisploeg gaf niets weg. Tot vlak voor het einde van de eerste helft. Op slag van rust kon Ralph Jurka van Sporting Martinus scoren. Na een afgeslagen Bloemendaal-aanval vergat het middenveld om te schakelen. Van de ruimte werd door Martinus dankbaar gebruik gemaakt.

Bloemendaal - Martinus - Voetbal in Haarlem
Bloemendaal was vandaag te sterk voor Sporting Martinus.

Na rust werd verwacht dat Martinus vol op zoek ging naar de gelijkmaker en dat probeerden de bezoekers dan ook. De Bloemendaal-verdediging, onder aanvoering van de als heer en meester spelende Joost Hofker, stond echter als een huis.

De bezoekers raakten gefrustreerd en reageerden de frustraties af op de uitstekende leidende scheidsrechter De Groot. De leidsman werd daar koud noch warm van en liet zich niet van de wijs brengen. Een kwartier voor het einde bekroonde Joost Hofker zijn wedstrijd door de 3-1 binnen te werken. Hij was het eindstation van een ingestuurde vrije trap.

Bloemendaal - Voetbal in Haarlem
Bloemendaal wint dik verdiend van Sporting Martinus. (Foto: Facebook Bloemendaal)

Sporting Martinus gooide in de slotfase alle schroom van zich af, maar tevergeefs. Gescoord werd er niet meer en na negentig minuten voetbal werd Joost Hofker volkomen terecht verkozen als Man van de Wedstrijd.

Door de overwinning stijgt Bloemendaal naar de vierde plek in de zondag derde klasse C. Volgende week kan Bloemendaal de zege een goed vervolg geven. De ploeg gaat dan op bezoek bij hekkensluiter Diemen.

Alle uitslagen, de stand en het gehele programma van de derde klasse C vind je op onze klassenpagina.