Bier smaakt VSV best na verdiende zege

Mooi plaatje direct na afloop van de wedstrijd die VSV zondag afgetekend met 4-1 van DWS won. De spelers van de thuisploeg, die met twee zeges stevig verankerd staat in de subtop van de tweede klasse A, stonden in een kring en luisterden zwijgend naar een begeleider die de prestatie van de Velserbroekers evalueerde.

Plotseling was de toespraak klaar en klonk de moedige stem van één van de spelers. “En nu, nu gaan we… zuipen!” Met een klaterend applaus werd de held bedankt voor zijn moed en spoedden de spelers zich richting kleedkamer en liters gerstenat.

Twee keer geel
De mannen van trainer Ron Bouman hadden ook wel een potje bier (of twee) verdiend. Niet voor het eerste halfuur van de wedstrijd. Want het voetbal was in die periode aan beide kanten slecht, zeg maar dramatisch. De ommekeer kwam, toen DWS-spits Issam El Bakkalli het verbaal aan de stok kreeg met scheidsrechter De Groot, die de openingstreffer van VSV’er Florent Lievense goedkeurde. De Groot, die al een half uur lang permanent gemekker van de Amsterdammers had moeten slikken, was het zat. De leidsman trok binnen twintig seconden twee keer geel en El Bakkalli kon gaan douchen.

Lat
Bij DWS was het hierna nog meer chaos en voor VSV kwam de numerieke meerderheid als een bevrijding. Plotseling werd de vrije man gevonden en de bal ging – veelal feilloos – van voet tot voet. Kansen waren er ook, onder meer voor Tim Sewalt en Mitchel Bormann. Toch bleef het tot de rust 1-0.

Na de thee was het heel veel VSV en af en toe een beetje DWS. De bezoekers probeerden het wel, maar de man minder woog zwaar. Te zwaar, en al snel kregen de blauwzwarten ook nog eens de tweede tegentreffer om de oren. Mitchel Bormann verlengde een ingestudeerde corner van links met het hoofd en Tim Sewalt stond op de goede plek: 2-0. Waarna VSV volop kansen kreeg om de score uit te bouwen. Maar vooral de lat bij DWS bleek een onklopbaar ding.

Lekker
Twintig minuten voor tijd scoorde Tim Sewalt zijn tweede en daarmee de 3-0. DWS spartelde nog even tegen, kwam op 3-1 via Delano Patrick, maar ging definitief door de knieën toen Mitchel Bormann fraai de 4-1 tegen de touwen knalde.

Ron Bouman straalde na afloop van oor tot oor. “Dit is een jonge, onervaren ploeg. Er worden nog veel fouten gemaakt, maar dat is logisch. Toch pakken we hier de tweede overwinning in drie wedstrijden. Lekker toch? En ja, daar ga ik er ook maar één op drinken.”

Alle uitslagen, de stand en het gehele programma van de zondag tweede klasse A vind je op onze klassenpagina.