Benaissa Benamar per direct naar FC Utrecht

Benaissa Benamar heeft zijn gewenste transfer dan toch te pakken. Afgelopen zomer was hij persoonlijk rond met Serie A-club Sassuolo, maar die overgang ketste toch af.

Nu meldde FC Utrecht zich voor de centrale verdediger. Telstar ontvangt nog wel een transfersom voor de 23-jarige verdediger, maar dat zal niet de hoofdprijs zijn. Het contract liep nog tot juli 2021. Dit seizoen was er ook al belangstelling van FC Volendam.  Toen zei de verdediger. ,,Ik ben naar Telstar gekomen om hier te presteren, beter te worden en een stap te zetten naar een hoger niveau. Als de kans zich voordoet en het gaat om een mooie club waar de kans op speeltijd groot is, dan ga ik het zeker overwegen.”

Benaissa Benamar versleet voordat hij bij Telstar kwam al een rits aan clubs. Hij was actief voor de jeugd van VVA/Spartaan, AFC Ajax, AFC, FC Volendam, AVV Zeeburgia en ADO Den Haag. Van 2016 tot 2018 speelde hij voor Jong FC Twente.

Vandaag wordt Benamar gekeurd bij FC Utrecht.

peter-brink-zzp-boekhouder-voetbal-in-haarlem

In 2018 vertrok hij voor een korte periode naar Ittihad Tanger. In 2019 tekende hij een twee jarig contract bij de Witte Leeuwen. Al in de eerste duels in de voorbereiding bleek Telstar een schot in de roos te hebben gemaakt. Benamar speelde 41 wedstrijden voor Telstar in de Keuken Kampioen Divisie.

 

DOELPUNT VAN DE WEEK 13 | Benaissa Benamar – YouTube

Tekst: Peter Brink
Foto: 1963-pictures.nl