Keuken Kampioen Divisie

Belgisch jeugdinternational Lynen naar Telstar

De 18-jarige Belgisch jeugdinternational Senne Lynen komt het komende half jaar uit voor Telstar. Club Brugge en het bestuur van de Witte Leeuwen zijn dit overeengekomen. De middenvelder sluit per direct aan bij de groep van Mike Snoei.

“Dit zijn buitenkansen voor een club als Telstar” vertelt technisch directeur Piet Buter op de website van de club uit Velsen. “Ik heb Senne aan het werk gezien bij het nationale elftal. Senne maakte daar een hele goede indruk op mij. Ik ben er van overtuigd dat hij voor ons van grote waarde kan zijn. Daarnaast is het een goede stap in zijn ontwikkeling”.

De middenvelder is afkomstig uit de jeugdopleiding van de koploper van België. Lynen traint mee met het eerste elftal van Club Brugge en is in het beloftenelftal van Club Brugge een vaste waarde. In de UEFA Youth League maakte hij dit seizoen veel indruk. Ook is hij vast onderdeel van het nationale Belgische elftal onder-19. Hij kwalificeerde zich met dit team voor het EK dat in Finland gehouden zal worden. Lynen kwam tot op heden tot 24 interlands bij verschillende Belgische jeugdelftallen.

Foto: SC Telstar