Belangrijk: MidWest Cup

Het zijn rare tijden. Al weken geen voetbal meer en er lijkt weinig uitzicht op een hervatting van de competities. Ook voor de toernooien van Voetbal in Haarlem zijn het onzekere tijden. Kunnen wij het lopende seizoen nog afmaken? Kunnen wij, net als de 22 voorgaande edities, voorafgaande aan het seizoen starten met de poulefase van een nieuwe MidWest Cup?

Om te beginnen willen wij natuurlijk door met onze toernooien! Normaal gesproken zouden wij rond deze tijd gaan beginnen met de inschrijvingen voor het nieuwe seizoen. Trainers beginnen dan met het plannen van hun voorbereiding en kunnen zodoende een beetje rekening gaan houden met het aantal in te plannen oefenwedstrijden.

Zoals jullie gezien hebben is de inschrijving nog niet gecommuniceerd. Het is voor ons nu ook lastig in te schatten hoe we de huidige editie af moeten maken. Maar ook hoe de nieuwe editie moet gaan lopen. Indien de huidige competitie afgebroken wordt en afgemaakt zal worden aan het begin van het nieuwe seizoen (wat in theorie een optie is) zal het een lastig verhaal worden voor het plannen van de MidWest Cup.

Een andere optie is natuurlijk om het huidige seizoen af te blazen en als verloren te beschouwen. Dan blijft de vraag openstaan of we in augustus weer kunnen gaan voetballen. En wat doen we met de laatste wedstrijden in de lopende editie?

Veel vragen dus en veel hangt af van de beslissing die de KNVB zal moeten maken. Wij kunnen dus simpelweg nog geen speelperiode voor volgend seizoen afgeven. En het lijkt ons ook lastig genoeg om nu de voorbereiding te gaan plannen. Wanneer alle deelnemers weer van de partij zijn in een nieuw seizoen MidWest Cup heeft iedereen, denken wij, wedstrijden en clubs genoeg in de regio en kunnen we elkaar helpen na deze sombere tijden.

Om zeker te zijn van deelname aan het nieuwe seizoen kun je jouw team natuurlijk wel al opgeven via redactie@voetbalinhaarlem.nl