Districtsbeker

Bekervoetbal: slachting onder regionale clubs

Het afgelopen weekeinde stond veelal in het teken van bekervoetbal. Op zaterdag en zondag kwamen er clubs in actie. Het leverde onder de regionale voetbalverenigingen een ware slachting op. Slechts vier bereikten de volgende ronde.

Hoofdklasser EDO verloor zondag na strafschoppen bij derdeklasser Ouderkerk. Ondanks dat de Haarlemmers tachtig minuten met een man meer op het veld stonden kon EDO het niet bolwerken. Na twee minuten stond EDO op achterstand, maar Haddadi trok de stand weer gelijk. Tijdens de penalty-serie ging het dus alsnog mis.Ouderkerk - EDO - Voetbal in Haarlem

Stormvogels bereikte eenvoudig de volgende ronde van het bekertoernooi. DCG werd met 0-5 verslagen. Zivkara (2x), Bonam, Willemse en Van Doorn schoten raken namens de tweedeklasser. Hillegom speelde niet best, maar won wel met 0-1 van de ongeslagen koploper in de vierde klasse F: Sporting Martinus. Frank de Groot scoorde de enige treffer.

De spannendste wedstrijd was wellicht die tussen twee derdeklassers. Olympia Haarlem ontmoette thuis De Meteoor. Na de reguliere speeltijd was de stand gelijk: 2-2. Omar Mensah en Frencel Lewis scoorden voor de Haarlemmers. Tijdens de strafschoppen ging het mis. Lewis en Kandemir misten en dus ging De Meteoor door naar de volgende ronde.

Uit de vierde klasse D kwamen maar liefst zes ploegen in actie dit weekend. Alleen koploper HBC behaalde de volgende ronde. In Almere werd de plaatselijke Forza na strafschoppen verslagen. Bram Schoof en Shady Shehata scoorden in de eerste negentig minuten. Doelman Miezenbeek werd man of the match door een Almeerse strafschop te stoppen.

Schoten redde het zondag niet bij Pancratius. De club hield lang stand, maar in de allerlaatste minuut schoot Pancratius uit Badhoevedorp de 2-0 binnen. DIO kwam zaterdag al in actie tegen Swift uit de hoofdklasse. Marvin Ketting zorgde nog voor de 1-1, maar Swift was duidelijk een maatje te groot. De Amsterdamse club met aan het roer Haarlemmer Mark Evers won uiteindelijk met 5-1.

DSS verloor na strafschoppen van Germaan/De Eland. Lars Dorjee zorgde tijdens de reguliere speeltijd voor de 1-1. Job van den Dries en Bob de Groot misten hun strafschoppen, waardoor DSS niet doorbekert. Spaarnwoude mocht zaterdag op bezoek bij Argon. Een kansloze wedstrijd leverde een 4-0 nederlaag op.

Onze Gezellen werd vooraf al kansloos geacht tegen Velsen. Velsen steekt dit seizoen in een bloedvorm en staat ongeslagen bovenaan in de tweede klasse. Het team van Ton Pronk had gister eenvoudig de dubbele cijfers kunnen halen, maar vooral spits Patrick Castricum had zijn dag niet. Uiteindelijk bleef het bij 0-7. Loogman (2x), Van Wees (2x), Groenewoud en Stoianov (2x) lieten het net bollen.

In Nieuw-Vennep nam VVC het op tegen het tweede elftal van AFC. De koploper uit de reserve hoofdklasse had weinig last van VVC: 1-5. De Kleijn schoot de eretreffer voor het team van Rini van Roon binnen.

(Foto: Karel Stevens. Met dank aan hetamsterdamschevoetbal.nl)