Keuken Kampioen Divisie

Behoorlijk spel Telstar maar met 0-3 over de knie

Zo snel mogelijk terug naar de eredivisie. Dat is de missie van Heracles. Heracles is nog steeds niet helemaal bekomen van de plotselinge degradatie na een dramatische nacompetitie waarin Excelsior huis hield.

De eerste resultaten waren bemoedigend maar toen volgde een waar debacle tegen Jong Ajax. Met recht ‘’jong’’ want de gemiddelde leeftijd van de zeer talentvolle youngsters tikte niet eens de 20 jaar aan. Wat volgde was een gênante 4-0 afstraffing. Gênant omdat Heracles 90 minuten lang werd opgejaagd en weggevaagd. Met 4-0 kwamen de Heraclieden er nog genadig af. Een paar dagen later ging V.V.V. in Almelo met 5-3 over de knie maar zeven tegengoals in twee duels is natuurlijk verre van indrukwekkend.

Kon Telstar na de eclatante 0-1 winst in en tegen Almere de goede lijn doorzetten? Mike Snoei begon uiteraard met dezelfde basiself van vorige week. Alleen verving Mihkel Ainsalu de geblesseerde Anwar Bensabouh die zes weken uit de roulatie is met kniemalheur.

De kansen onbenut laten

Behoorlijk spelen en toch met 0-3 onderuit. Soms kan voetbal wat onrechtvaardig zijn. Telstar ontworstelde zich aan de vroege pressie van Heracles en kreeg twee behoorlijke kansen voor rust. Tot tweemaal aan toe kwam Heracles- goalie Michael Brouwer als winnaar uit de strijd op inzetten van Koen Blommestijn en Glynor Plet (kopbal). Daar stelde Heracles aanvallend voor rust eigenlijk weinig tegenover. Na rust kwamen de gasten beter in hun spel en konden pas op het uur toeslaan. Toen speelde Emil Hansson zich vrij op links en schoot diagonaal hard raak; 0-1.

Telstar probeerde van alles maar miste stootkracht en mankracht na een serie goede voorzetten van links. Een wekelijks terugkerend euvel. De Griekse aanwinst Christos Giousis die een behoorlijke partij afleverde, was nog tweemaal dicht bij een goal maar zag zijn kopbal en volley richting en kracht missen. Twee minuten voor tijd ontsnapte Emil Hansson op links en hij gaf invaller Rigino Cecilia de kans met een volley hard raakt te knallen;0-2 Dat Nicolai Laursen in de dying seconds nog een strafschop verzilverde, was eigenlijk alleen nog maar belangrijk voor de statistieken.

Twee Telstar-supporters sloegen vlak na afloop de spijker op de spreekwoordelijke kop toen zij getweeën de trap in het stadion afliepen. ’’We hebben goed gespeeld maar onze kansen moeten er natuurlijk wel in,’’ verzuchten de twee mannen op leeftijd. Een waarheid als een koe op een avond dat langdurige regenval en een felle wind geen spelbreker was want de rivalen maakten er lange tijd een boeiend schouwspel van. De gasten deden goede zaken want provinciegenoot en koploper Zwolle verloor thuis en Telstar wacht volgend week in Venlo een pittige klus tegen V.V.V.

Hans Akkerman