Bart Nelis moet door blessure stoppen bij Kon. HFC

Bart Nelis is verteld om per direct zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Doorgaan met voetballen zou niet verantwoord zijn, nadat de ernst van de blessure aan zijn knie duidelijk werd. Bij ‘het kind van de club’ valt het zwaar, maar Koninklijke HFC wil hem graag behouden in een andere rol.

Kon. HFC - Nelis - Voetbal in Haarlem
In mei kreeg Bart Nelis de gouden speld van voorzitter Pruijn. (foto: Twitter Kon. HFC)

De pas 28-jarige middenvelder raakte op elf oktober geblesseerd in de wedstrijd tegen JVC Cuijk. De wedstrijd werd eenvoudig met 4-0 gewonnen, maar de ernstige blessure voor Nelis overschaduwde de overwinning. In eerste instantie werd gevreesd voor een zware kruisbandblessure, echter werd tijdens de operatie duidelijk dat daar niet het probleem zat. Zijn binnenste en buitenste meniscus bleken kapot.

Na de operatie las Nelis in het rapport van de arts dat hij voetbal moest staken en ging hij er vanuit dat het tijdelijk was. “Alleen die woorden zag ik staan, de rest kon ik niet lezen. In eerste instantie dacht ik: staken? Dat betekent dat we later weer verder gaan met voetbal. Maar dat bleek niet zo te zijn”, aldus de middenvelder tegen het Haarlems Dagblad. In een gesprek na de operatie werd hem verteld dat verder voetballen onverantwoord zou zijn met eventueel als uiteindelijke resultaat een kunstknie. “Daar zit ik helemaal niet op te wachten”, zegt hij.

Op dit moment zit de middenvelder thuis om te herstellen van de operatie. Aangezien Nelis kortgeleden vader is geworden van dochter Jada ziet hij ook de voordelen van de situatie: “Ik kan er nu helemaal zijn voor mijn dochter en dat is ook veel waard. Omdat ik de komende weken moet revalideren zal de klap pas later harder aankomen, vrees ik. Nu kan ik toch niets en ben ik ’gewoon’ geblesseerd.”

De club uit de Topklasse wil hem graag behouden, maar een rol als begeleider of iets in die richting ziet hij nog niet zitten. “Dat is nu nog te confronterend. Misschien dat ik in de toekomst iets in het trainersvak ga doen.” Nelis heeft ruim tweehonderd wedstrijden in het eerste elftal gespeeld en diverse promoties en kampioenschappen meegemaakt. De komende weken zullen de club en Nelis om de tafel gaan zitten om te bedenken hoe ze een leuk afscheid kunnen neerzetten. “Misschien dat ik nog een keer op het veld kan verschijnen’’, besluit de inmiddels oud-voetballer.

 

(Bron: haarlemsdagblad.nl)