Barry Tjeertes naar derde divisionist OFC

Niet alleen voor spelers is Olympia Haarlem een springplank naar hogere competities. Ook trainer Barry Tjeertes krijgt de kans om zich hogerop te bewijzen. Hij gaat aan de slag bij OFC uit Oostzaan.

Waar afgelopen seizoen al Janyro Purperhart en Joey Salden naar betaald voetbalorganisaties in het buitenland vertrokken en Levy van Nispen in vier maanden tijd een transfer verdiende naar SJC uit Noordwijk is het nu de beurt aan Barry Tjeertes. Niet dat Tjeertes vertrekt uit Schalkwijk. Hij gaat het werk bij Olympia Haarlem combineren met OFC.

Momenteel staat Eric Heerings voor de groep bij OFC. Het plan is dat Heerings en Tjeertes aankomend seizoen samen de kar gaan trekken. “Uiteindelijk is het de bedoeling om zelfstandig hoofdtrainer te worden. Ik heb alleen nog niet de juiste papieren om in de Derde Divisie aan de slag te kunnen gaan. Nu kan ik in alles rust mijn UEFA-A papieren gaan halen.” Het contact met OFC was direct goed. “Het gesprek met Louis Wijdenbosch was goed. Daarbij ken ik een groot deel van de selectie al persoonlijk. Ik ben blij dat ik de kans krijg om mij bij OFC op divisieniveau te ontwikkelen.” OFC heeft dit seizoen net de promotie naar de tweede divisie misgelopen. Volgend seizoen willen zij de stap gaan maken naar het hoogste amateur niveau van Nederland.

Tjeertes gaat het dus druk krijgen aankomend seizoen. Naast de functie bij OFC blijft hij hoofdtrainer bij Olympia Haarlem.  “Olympia Haarlem is echt een project wat ik wil laten slagen. Daarbij heb ik nog een contract voor twee seizoenen in Schalkwijk.” Het bestuur van Olympia Haarlem werkte mee. “Het gesprek met Johan Snoeks was ook prima. Hij gunt mij deze kans. En als het elkaar niet bijt komt het helemaal goed.”

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Ellis Hilterman