Barry Hughes overleden

Na een kort ziekbed is oud HFC Haarlem trainer Barry Hughes overleden.

Barry Hughes speelde als voetballer voor West Bromwich Albion. Hierna vertrok hij naar Nederland om zijn carrière te vervolgen bij Blauw-Wit Amsterdam en Alkmaar ’54. Bij de Alkmaarse club werd hij later ook hoofdtrainer. Hierna volgde zijn eerste periode aan de Jan Gijzenkade bij HFC Haarlem. Na Haarlem kwam Go Ahead wat op voorspraak van Hughes verder ging als Go Ahead Eagles. Na zijn periode in Deventer keerde de markante trainer terug bij Haarlem.

In deze periode (1973-1980) zorgde Hughes er onder andere voor dat Ruud Gullit zijn debuut kon maken in het betaalde voetbal. Ook baarde hij opzien door het beroemde ‘rolfluitincident’. Tijdens de wedstrijd Haarlem – AZ ’67 blies Hughes op een rolfluit richting AZ ’67 trainer George Kessler. Na Haarlem volgden Sparta, Utrecht, MVV, Volendam en nogmaals Sparta. Hij eindigde zijn loopbaan bij het Belgische Beerschot.

Na zijn carrière werd Hughes ook bekend als zanger van carnavalskrakers. Ook presenteerde hij op televisie de ‘Barry Hughes-quiz’ en speelde hij gastrollen bij De Mounties.

Barry Hughes is 81 jaar geworden.

Foto: nationaalarchief.nl