Ayhan Gargili en Dios gaan samenwerking aan

In oktober moest de club nog een flinke klap zien te verwerken. De club, de ploeg, vrienden, familie en kennissen kregen de schrik van hun leven toen het nieuws kwam over het overlijden van hun hoofdtrainer Dave Lange.

De club heeft een moeilijke tijd doorstaan en met andere clubmensen zoals Dave was is de boel op de rit gebleven. In alle rust zijn zij op zoek gegaan naar een nieuwe trainer.

Ayhan Gargili kennen wij nog van Koninklijke HFC. Na een succesvolle tijd met de jeugd van Koninklijke HFC was Gargili toe aan een nieuwe uitdaging. Hij vond zijn uitdaging in de bollenstreek bij Warmunda. Al na zeven wedstrijden strandde dit avontuur voor de hoofdtrainer. Afspraken die niet nagekomen werden en de ambitie van de trainer leken hoger dan de club aan kon.

Nu inmiddels een jaar later heeft Gargili een contract getekend met DIOS. Dat contract gaat na de winterstop in en zal voor anderhalf jaar zijn. De ambitieuze trainer is erg blij met zijn aanstelling. “Het is een ambitieuze club en op de rand van de bollenstreek en regio Haarlem is het helemaal super gelegen. Zij gaan volgende week naar Valencia en daarna gaan we starten. Het doel is om met de huidige groep te handhaven zonder nacompetitie dit jaar. Volgend jaar moet de trein dan weer op stoom zijn en willen we bij de eerste zes gaan meedraaien.”

De club laat weten ook erg blij te zijn met de komst van Gargili. Het familie gevoel is bij de club nog steeds van groot belang maar de ambities zijn afgelopen tijd ook sterk toegenomen. Dit sluit erg goed aan op de ambities van de nieuwe hoofdtrainer.

Op dit moment staat de ploeg op de laatste plaats in de tweede klasse. Ayhan Gargili zal dus alles uit de kast moeten halen om zijn doelstelling voor dit seizoen te bereiken. De gemotiveerde trainer heeft er de volle vertrouwen in.

Foto: archief Voetbal in Haarlem