Anthony Correia als assistent-trainer terug bij Telstar

Anthony Correia ziet een wens in vervulling gaan. De oud-speler van Telstar keert komend seizoen officieel terug bij de club als assistent-trainer. Een jaar geleden stopte de verdediger met voetballen nadat hij maar liefst vijftien jaar het shirt van de club uit de Jupiler League had gedragen.

“Hier had ik mijn pijlen op gericht,” reageert de 35-jarige Anthony Correia aan Voetbal in Haarlem. “Of zoiets dan ook lukt weet je niet, maar dat is nu het geval en daar ben ik erg blij mee.” De hoofdtrainer van zaterdag derdeklasser IJmuiden heeft dit seizoen zijn TC1-diploma behaald, waardoor hij aan de slag mag als assistent bij een club in de Jupiler League. Correia liep toen al stage bij Telstar en zat tijdens het thuisduel met Jong Utrecht op de bank als hoofdtrainer in het kader van zijn examen.

Correia - Voetbal in Haarlem
Anthony Correia als trainer van VV IJmuiden. (Foto: Cees van Hoogdalem)

Mike Snoei is volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van de Velsense club en gaat met twee deeltijd assistenten werken. De eerste van de twee is dus Correia. “Het plaatje wat mij is voorgehouden klonk goed en daar zei ik graag ja op,” legt hij uit. “Het gaat een jaar worden waarin ik hopelijk veel ga leren en ik denk dat dit weer een mooie ervaring is.” Overigens blijft hij ook werkzaam bij VV IJmuiden als hoofdtrainer.

 

[sam id=”11″ codes=”true”]