MidWest Cup

Ankaraspor verrast Stormvogels

De laatste wedstrijd in poule H ging tussen de nummers 1 en 2 uit de poule. Ankaraspor ging op bezoek bij Stormvogels. Er moest wel iets heel geks gebeuren zouden de Amsterdammers niet doorgaan naar de volgende ronde. Tot twee keer toe kwamen de IJmuidenaren op voorsprong maar lieten zich redelijk verrassen door Ankara.

Het leek een makkelijke avond te worden in IJmuiden. Halverwege de eerste helft stond de thuisploeg al met 2-0 voor. Het sterke spel van de IJmuidenaren speelde hier zeker mee. Ook de bezoekers speelde hierin een rol. Tot na de 2-0 waren zij meer bezig met zeuren en schelden dan met voetballen. Nadat scheidsrechter Does goed duidelijk had gemaakt op welke grens de spelers zich begaven kwam het besef dat er uit een ander vaatje getapt moest worden.

Jose Leone krulde of fraaie wijze de bal via de onderkant van de lat achter de doellijn en opende de score. Djeneira kreeg een cadeautje van Aron Apetz die de bal simpel opzij schoof om de uitgekomen doelman van Ankara kansloos te laten. Je zou op rozen moeten zitten wanneer je na 20 minuten met 2-0 voorstaat. Maar hierna was het de beurt aan Ankara. Spelers hielden hun mond en gingen voetballen. een fraai hakje van Doganay Goc gaf Kerem Senel de kans om te schieten. Laag over de grond verdween de bal in de hoek. Ibramhim Ozturk zetten de Amsterdammers op 2-2 op slag van rust. Een fout in de opbouw bij Stormvogels gaf Ozturk de mogelijkheid om hard in de touwen te schieten.

Na rust was de openingsfase weer voor de thuisploeg. Na een ruime tien minuten in de tweede helft kreeg invaller Anoun Koridon een levensgrote kans. Door goed werk van Rick van Westen kwam de bal voor de voeten van Koridon die in volledige vrijheid van dichtbij op doelman Mehmet Taskin schoot. De rebound wist hij op de paal te schieten van dezelfde afstand. Na een kwartier kwam daar toch weer de voorsprong voor de Vogels. Na een handsbal mocht Brian Ezeoke aanleggen vanaf elf meter en verzaakte niet, 3-2.

De mooiste goal van de avond kwam op naam van invaller, aan de kant van Ankaraspor, Damiento Noordzee. Een kopbal van achteruit bij Stormvogels kwam op redelijke afstand in de voeten van Noordzee. Hij twijfelde geen moment en probeerde het maar eens. Doelman Bas Veen kon alleen nog maar naar de bal springen die precies tussen de doelman en de lat paste. Met deze fraaie goal kwam Ankara wederom op gelijke hoogte wat tevens de eindstand bleef.

Beide teams zijn door naar de volgende ronde waarin de 20 elftallen (nummers 1 en 2 uit de poules) in de pot gaan en 12 teams instromen. Eerdaags gaan we loten dus check onze social media voor meer informatie.

Alle uitslagen en standen van de MidWest Cup vind je op de MidWest Cup pagina.