Over het (amateur)voetbal in de regio Haarlem

Amstelveen Heemraad wint clash van HYS

DoorRedactie

sep 1, 2021
hys-amstelveen-heemraad-midwest-cup-voetbal-in-haarlem

In het Reinaldapark nam HYS (zo) het op tegen Amstelveen Heemraad. Een ware clash onder leiding van een prima fluitende scheidsrechter. De punten gingen mee naar Amstelveen. Een uitslag van 2-6 die ook veel hoger had kunnen uitvallen.

Vanaf het allereerste fluitsignaal was de wedstrijd aan. Beide ploegen gingen de duels niet uit de weg. Scheidsrechter Punt had de touwtjes volledig in handen en liet de duels net voor de grenzen uitvechten. Gelukkig waren de duels er om het publiek te vermaken want met name in de openingsfase was het voetbal rommelig. Veel fouten in de opbouw die dan over en weer wat kansen opleverde. Maar ook een simpele pass was niet altijd even makkelijk.

De rust werd bereikt met een 0-2 voorsprong voor Amstelveen. De snelle rechtsbuiten van de bezoekers zorgde veelal voor gevaar voor het doel van HYS. De twee doelpunten waren bijna een exacte kopie. De 0-1 kwam van de voet van Robert Lesmeister nadat Jaïr Cruden de achterlijn opzocht nadat de opbouw door zijn collega verstoord werd. Hij hield het overzicht en bediende zo Lesmeister. Bij de 0-2 dus zo goed als hetzelfde laken en pak maar was het Mourad Aitja die mocht binnenschieten.

Na rust kregen de bezoekers iets meer de overhand. HYS kwam in eerste instantie niet meer aan aanvallen toe, al zouden zij wel nog twee doelpunten gaan maken. Amstelveen daarentegen kreeg kans na kans. Al vroeg in de tweede helft zette de ploeg van Edwin van Maas de 0-3 op het scorebord. Pim Rive kreeg de bal in de voeten na een mislukte poging tot wegwerken achterin bij HYS. Pim Rive was een minuut of tien later weer trefzeker. Robert Lesmeister had hem moeten maken, maar die stuitte op de de laatste man. Rive schoot de 0-4 in de kruising.

HYS kon hierna eindelijk weer van zich laten horen. Lorenzo Dingeris scoorde twee maal in een minuut tijd. Eerst schoot hij een vrije trap rakelings langs de muur en buiten bereik van de doelman. Daarna een perfect schot vanaf een meter of twintig via de onderkant van de lat achter doelman Giovanni Santangelo.

Over het algemeen gezien was Amstelveen de ruimschoots de betere ploeg en kon het zichzelf alleen maar verwijten dat de score niet veel verder opgelopen was. Wel werd het nog 2-6 en wederom door de snelheid van Jaïr Cruden die vervolgens vanaf de achterlijn de vrije man kon uitzoeken. Pim Rive maakte zijn hattrick compleet en Mourad Aitja schoot vlak voor het eindsignaal nog de 2-6 binnen.

Alle uitslagen en standen zijn te vinden op de MidWest Cup pagina.

Foto: Voetbal in Haarlem

Door Redactie