Amateurklassieker onbeslist

Zondagmiddag was het weer tijd voor de amateurklassieker in de tweede divisie. Koninklijke HFC ging op bezoek in Amsterdam bij AFC. De Haarlemmers kregen de meeste kansen maar de Amsterdamse doelman Zonneveld zorgde ervoor dat de klassieker onbeslist bleef.

Ontmoetingen tussen HFC en AFC zijn altijd garantie voor een mooi affiche. De clash in de tweede divisie, alleen kreeg dat zondag wel een letterlijke invulling. Vroeg in de wedstrijd kwamen Oscar Wilffert en Yordi Teijsse met elkaar in botsing. Op de rand van het strafschopgebied van HFC kwamen de twee met de hoofden tegen elkaar met een flinke vaart. Beide mannen verlieten het veld op eigen kracht. Wilffert is voor verdere behandeling naar het ziekenhuis vervoert en Teijsse bleef achter in de kleedkamer. Op een speldenprik van Daniel van Son na kwam HFC niet tot scoren. Floris van der Linde en Lars Weistra hadden dit kunnen en misschien wel moeten doen.

Kort na rust kwam AFC wel tot scoren maar de kopbal van Nick van der Velden zou gemaakt zijn vanuit buitenspel positie en dus werd deze afgekeurd. Namens HFC kreeg Tadmine grote kansen maar Patrick Zonneveld lag keer op keer in de weg. Het betere van het spel was ook in de tweede helft aan de Haarlemmers. Het gaf weinig weg  maar verzuimde zelf te scoren. Zodoende bleef het dus 0-0 in Amsterdam.

Gertjan Tamerus zei na afloop, “We zijn goed bezig en moeten op deze voet verder gaan. het is balen dat we onszelf niet hebben kunnen belonen met een doelpunt en drie punten maar ik kan niemand iets kwalijk nemen”.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie vind je op onze competitiepagina.

Foto: Pim Hols