Alwéér spektakel in Vijfhuizen

Het lijkt dit seizoen nooit saai te zijn bij DSOV. Na eerdere uitspattingen tegen bijvoorbeeld JOS/Watergraafsmeer en Hillegom was het tegen Hoofddorp weer raak. En ondanks dat het duel op zaterdagavond werd gespeeld op een koud veld en met een harde wind, had niemand iets te klagen.

Vince de Kwant brak al snel de wedstrijd open door in de achtste minuut de 1-0 voor zijn team te scoren. Hoofddorp deed echter niet onder voor de thuisploeg en nadat Kobina Plange eerst een grote kans miste, zette hij na ruim een half uur spelen de stand weer in evenwicht: 1-1. In de resterende tien minuten van de eerste helft ging het ineens snel. Bianco Carolina scoorde eerst de 2-1 met zijn hoofd, waarna hij twee minuten later ook de 3-1 binnenschoot.

Direct na de thee werd de marge van twee teruggebracht naar één toen Mohamed Chih de 3-2 op het scorebord zette. En om het allemaal nog spectaculairder te maken, draaiden de bezoekers de wedstrijd in 3 minuten helemaal om. Invaller Sven Wierda bracht het duel eerst in evenwicht en bracht direct daarna Hoofddorp zelfs aan de leiding.

Met nog een kwartier op de klok stond Levy van Nispen op. De spits van DSOV werkte hard, maar was veelal ongelukkig in zijn acties. Tot wist hij het net te vinden, waardoor de stand 4-4 werd. En in blessuretijd had hij zelfs de winnende op zijn slof, echter gaf hij de bal voor in plaats van dat hij de bal zelf door het net schoot. Kans verkeken op een nieuwe driepunter voor de ploeg van Bart Jansen.

“Uiteindelijk kan ik wel leven met het gelijkspel,” gaf Jansen na afloop toe. “Je staat natuurlijk wel met 3-1 voor, maar plots ook met 3-4 achter. Maar één ding is wel weer duidelijk geworden vanavond. Bij DSOV is het nooit saai.”

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A vind je op onze competitiepagina.

Foto: Simone Slot