MidWest Cup

Alliance ’22 na overwinning op HYS naar volgende ronde MidWest Cup

In Poule C van de MidWest Cup is de beslissing gevallen. Na een 4-2 overwinning gaat Alliance ’22 samen met HYS naar de knock-outfase van de MidWest Cup.

Om 20.15u floot arbiter Punt voor het begin van de wedstrijd. Om 20.17u zag het er voor de bezoekers een heel stuk minder rooskleurig uit. Al in de eerste minuut kwam Alliance ’22 via een fraai afstandsschot van Jurjen van Gerwen op voorsprong. Met zijn schot binnenkant paal liet hij HYS doelman Thijs Hofman kansloos. Een minuut later kwamen de bezoekers met een man minder te staan. Mo Dararri mocht na een directe rode kaart al na twee minuten vroegtijdig de kleedkamer opzoeken.

Eenmaal bekomen van de eerste minuten zette HYS een tandje bij. Dat resulteerde in een prachtige gelijkmaker van Anil Kilic. Alliance ’22 probeerde via de zijkanten het HYS-doel te bereiken. Yannick van Graas vond hiermee Tobias Kuhlmann maar hij poging achter zijn standbeen ging naast. Even later was het wel raak. Justin Vermaat kwam op over de rechterkant van het veld. Zijn voorzet bereikte Joel Alassi welke op doelman Hofman schoot. De sluitpost kreeg de bal niet onder controle en gaf zo Kuhlmann de mogelijkheid om de 2-1 binnen te werken. Hofman redde hierna nog goed op een schot van Alassi.

In de rust werd het heel even spannend omdat op het hele sportpark het licht uit viel. Gelukkig werd dat euvel na een aantal minuten opgelost.

Nadat de lampen weer waren opgestart duurde het even voordat het duel weer echt op gang kwam. Pas in de laatste twintig minuten kwamen beide ploegen weer op stoom. Eme Akbiyik schoot naast en even later ook over het Alliance ’22 doel. Kuhlmann schoot aan de andere kant wel weer raak, 3-1. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd deed HYS weer wat terug. Waar heel Alliance ’22 dacht aan buitenspel schoot Bilal el Ouariachi de 3-2 binnen. Maar nog was het niet klaar. In blessuretijd bracht de thuisploeg het verschil weer terug tot twee doelpunten. Daan Frenken bepaalde de eindstand op 4-2.

Door de overwinning gaat Alliance ’22 mee naar de knock-outfase van de MidWest Cup. Weliswaar heeft de club hetzelfde aantal punten als RCH en is ook het doelsaldo gelijk. De reglementen schrijven voor: Bij een gelijke eindstand in de poule gaat het team met het beste doelsaldo naar de volgende ronde. Is dat doelsaldo gelijk, gaat het team met de meest gescoorde doelpunten naar de volgende ronde. RCH maakte in totaal vier doelpunten. Alliance ’22 maakte er zes.

Alle uitslagen en standen van de MidWest Cup vind je op de MidWest Cup pagina.