Zondag 4e klasse D

Alliance ’22 dendert door, tragedie voor doelman DIO

In de zondag vierde klasse D schiet koploper Alliance ’22 alles en iedereen aan flarden. Of beter gezegd spits Vernon Weber doet dat. Tegen RCH schoot hij weer drie keer raak en is de absolute man in vorm. Verder pakte Terrasvogels drie hele belangrijke punten onder de nieuwe trainer en werd het duel tussen Vogelenzang en DIO tijdens de warming-up afgelast na een onwelwording aan DIO-zijde.

RCH – Alliance ’22
Vooraf waren de messen geslepen bij Alliance ’22. De vervelende 4-0 nederlaag van een seizoen eerder stond nog vers in het geheugen en moest worden weggepoetst. De ploeg van Gidon Reinders Folmer slaagde daar uitstekend in. Vooral de eerste helft waren de bezoekers de betere. De bal ging snel rond en RCH werd van het kastje naar de muur gestuurd. Binnen een half uur leek Vernon Weber het duel te beslissen met twee goals. RCH kwam op dat moment amper in het spel voor.

RCH - Alliance '22 - Voetbal in Haarlem
Nick Duijn speelde namens Alliance ’22 weer een sterk duel. (Foto: RCH)

Na de rust rechtte RCH enigszins de rug en werd er meer gestreden. Terwijl RCH op zoek was naar de aansluitingstreffer kopte Jeroen van den Hoek de 0-3 tegen de touwen. Sergio Burke zorgde daarna voor een klein beetje hoop bij de thuisploeg, maar Weber gooide het duel in het slot. Met een echte spitsengoal zorgde hij voor de 1-4 eindstand. Alliance ’22 behoudt de honderd procent score en heeft inmiddels een extreem groot gat geslagen van elf punten met nummer drie Spaarnwoude. RCH vinden we terug op de vijfde plek.

Spaarnwoude – NFC
Spaarnwoude begon uitstekend aan het duel en leidde na tien minuten met 2-0. De doelpunten kwamen op naam van Clint van der Deijl en Mart Odijk. NFC kwam daarna steeds meer in het duel en kwam voor rust via Robin Visser en Dennis Melkert terug tot 2-2. Kort na rust was het opnieuw Dennis Melkert die voor NFC kon scoren. Spaarnwoude kreeg kansen op de gelijkmaker, maar maakte die niet.

BSM – Terrasvogels
Er stonden twee degradatiekrakers op het programma. BSM kreeg bezoek van Terrasvogels. Simon de Weers moest punten pakken als nieuwe trainer van Terrasvogels en deed dit. Zijn ploeg ging met een 1-2 zege aan de haal. Mitchell Ket en Jens Jansma zorgden voor de Santpoortse treffers en Sem van der Meer scoorde voor BSM. Terrasvogels neemt afstand van de onderste twee plekken, maar ziet nog een groot gat van acht punten met de rechtstreeks veilige plekken.

Onze Gezellen – Zwanenburg
Zwanenburg kan maar één ding doen om in het spoor van koploper Alliance ’22 te blijven en dat is winnen. Het uitduel bij Onze Gezellen werd vrij eenvoudig met 0-4 gewonnen. Saïd Saksoukh opende voor rust de score, waarna Joshua van Mauw na rust het duel besliste. Het slotakkoord was voor Tim Hollander. Het verschil tussen Zwanenburg en de koploper blijft zes punten.

Spaarnwoude - NFC - Voetbal in Haarlem
NFC won met 2-3 bij Spaarnwoude. (Foto: George Melchers)

Waterloo – DSK
Waterloo won de laatste drie duels, terwijl DSK het spoor een beetje bijster was. Echter waren de rollen gister omgedraaid. DSK-spits Rick Balaydin opende uit een strafschop de score, maar Kevin van Leeuwen trok de stand daarna weer gelijk. Via Dennis Möhringer en Hennie Scheelings trok DSK een 1-3 zege over de streep. Door de overwinning springt de ploeg van Roland Ebbeling over Waterloo heen.

DSS – HBC
DSS kent tot op een heden een sterk wisselvallig seizoen. Ook van het HBC van Peter van der Waart werd verloren: 0-2. De eerste helft was het duel nog in evenwicht, maar in de tweede helft beslisten Eric Liefting en Jesse van Loon de wedstrijd. DSS vinden we terug op de teleurstellende negende plek. HBC doet het met een grotendeels nieuw elftal niet slecht. De ploeg staat nu op de vierde plek.

Vogelenzang – DIO
Het kelderduel werd nog voor de aftrap afgelast door een tragedie aan DIO-kant. Doelman Ron Schot raakte tijdens de warming-up onwel en is lange tijd gereanimeerd. Daarna is hij naar het ziekenhuis in Leiden gebracht en wordt daar in slaap gehouden.

Voetbal in Haarlem wenst de hele DIO-familie en andere betrokkenen sterkte toe na deze trieste gebeurtenis.

Alle uitslagen, de stand en het gehele programma van de zondag vierde klasse D vind je op onze klassenpagina.