Zondag 4e klasse D

Alliance ’22 dendert recht op het doel af in 4D

In onze regio is er maar één club die al haar wedstrijden tot op heden heeft gewonnen. Op Alliance ’22 staat in de zondag vierde klasse D geen maat. De ploeg van Gidon Reinders Folmer had dit weekend het op papier zeer lastige uitduel bij Spaarnwoude voor de boeg. Op papier, want in de praktijk bleek het anders.

Het lijkt Alliance ’22 dit seizoen allemaal makkelijk af te gaan. De club scoort het meest, krijgt de minste goals tegen en voetbalt daarbij ook nog eens goed. Trainer Reinders Folmer heeft de groep – die vorig prima presteerde – bij elkaar kunnen houden en zelfs op plekken kunnen versterken. Tel daarbij op dat de grootste concurrenten van het seizoen eerder weg zijn of niet meer zo sterk lijken en de som is compleet. De voorspellingen van de andere trainers voorafgaand aan het seizoen lijken dus uit te komen. Alliance ’22 is de grote titelkandidaat.

Spaarnwoude - Alliance '22 - Voetbal in Haarlem
Alliance ’22 was na een half uur klaar met Spaarnwoude. (Foto: Spaarnwoude)

Spaarnwoude was vorig jaar voor alle koplopers een geduchte tegenstander. Ook dit seizoen draait de ploeg van Edwin Eefting goed. De Spaarndammers scoren makkelijk en draaien prima mee in 4D. Bij winst op de huidige koploper zou de ploeg zelfs minder verliespunten hebben dan Alliance ’22 en zou het een gooi kunnen doen naar de eerste periodetitel.

Helaas voor de thuisclub ging Alliance ’22 niet mee met die gedachte. Het eerst kwartier werd er voorzichtig gevoetbald, maar vlak daarna brak Duko de Vries het duel open. De spits kon scoren nadat Spaarnwoude-doelman Patrick Kort een schot van Steven Olie niet goed verwerkte. Alliance ’22 liet de bal rond gaan en de thuisploeg werd regelmatig van het kastje naar de muur gestuurd.

Casama de Wit leek het duel na een half uur spelen te beslissen. Na een goede actie van Duko de Vries kon de vleugelaanvaller afronden. Toen een aantal minuten later de 0-3 in het netje lag was het duel definitief gespeeld. Steven Olie was de maker van de 0-3. Wat een kraker had moeten zijn, was na een half uur al beslist.

Spaarnwoude was niet in staat om het zo geliefde spelletje te spelen. De fysiek sterke ploeg kreeg weinig mogelijkheden om de duels aan te gaan, omdat Alliance ’22 de bal snel rondspeelde. Daarnaast werden de wegen richting spits Clint van der Deijl afgesneden, waardoor er maar weinig lijn in het spel kwam. Het enige wapenfeit was een schot van Jorri van der Aar, maar Alliance ’22-doelman Chris Beck pakte de bal.

De tweede helft verschilde niet veel van de eerste. Spaarnwoude kwam niet aan voetballen toe en achterin stond het bij de bezoekers als een huis. Casama de Wit en Duko de Vries hadden de score zelfs hoger kunnen laten uitvallen, maar verzuimden dit.

Een teleurstellende middag voor veel mensen in Spaarndam. Duidelijk is wel dat Alliance ’22 tot op heden erg sterk en niet te kloppen is. Het komende weekend is er geen competitievoetbal, maar de weken die dan volgen zijn belangrijk. Allereerst kan Alliance ’22 de eerste periodetitel op haar naam zetten. Een gelijkspel tegen laagvlieger Vogelenzang is op 30 oktober genoeg. Daarna volgen duels tegen HBC (uit), NFC (uit) en BSM (thuis) en RCH (uit).

Alle uitslagen, de stand en het volledige programma van de zondag vierde klasse D vind je op onze klassenpagina.