Alliance ’22 boekt zakelijke zege op VVH Velserbroek

In de derde klasse C stonden zondagmiddag VVH Velserbroek en Alliance ’22 tegenover elkaar. Waar VVH Velserbroek al jaren kan bouwen op relatief dezelfde selectie is dat voor Alliance ’22 anders. De grootste vraag was hoe de jongens van Alliance’22 zich wisten te wapenen tegen de ervaren mannen van VVH-Velserbroek.

Meteen toen Alliance ’22 de bal liet rollen op het kunstgras van VVH was het duidelijk dat het een fysiek duel zou gaan worden. Er werd voor iedere meter gestreden en fysieke duels werden door beide ploegen niet vermeden. Alliance ’22 kwam het best uit de startblokken en probeerde met diverse combinaties het middenveld en de verdediging van VVH Velserbroek open te breken. Zo’n combinatie leidde al in de tweede minuut tot de eerste serieuze mogelijkheid. Casama de Wit ontving de bal op het middenveld en wist Kamil Golanski te bereiken, die vervolgens De Wit weer in de diepte aanspeelde. De voorzet van De Wit kwam terecht voor de ingelopen Daniël van Egmond, maar zijn inzet verdween ruim over het doel. Het waren de eerste speldenprikjes.

VVH kon in de eerste helft geen stempel drukken op de wedstrijd. Angelo Luhulima kwam zijn directe tegenstander nauwelijks voorbij en lukte hem dat wel dan stond daar altijd nog Jeroen van den Hoek om de bal onschadelijk te maken. Het was dezelfde Van den Hoek die de wedstrijd leek open te breken. Nadat eerst Folkert de Vreeze een vrije trap net langs de verkeerde kant van de paal had gemikt, was het Van den Hoek die met een schitterende streep in de verre kruising de 0-1 liet noteren. Het niveau en tempo zakte ver naar beneden en de 0-1 bleef op het bord tot aan de thee.

Na de rust was het spelbeeld niet anders. Het was dan ook Alliance ’22 dat vijf minuten na de rust met de eerste mogelijkheid kwam. Kamil Golanski hield in het strafschopgebied het overzicht en bracht Jop van Saase in schietpositie. Zijn inzet werd gekeerd door VVH-doelman Marco van den Boogaard. De bal verdween niet uit de doelmond en kwam wederom voor de voeten van een goed spelende Golanski terecht. De spits draaide bij zijn tegenstander weg en zag tot grote teleurstelling zijn inzet gekeerd worden door Van den Boogaard.

Het duurde ruim een uur voordat Alliance ’22-doelman Chris Beck in actie mocht komen. Na een lange aanval kwam de bal uiteindelijk bij Tim van Kouteren terecht. Zijn inzet kon gepareerd worden door de doelman, waarna er verder geen gevaar zou ontstaan. Het leek een kwestie van tijd voordat de bezoekers de wedstrijd zouden beslissen. Hiervoor hadden ze wel de hulp nodig van de VVH-defensie in de persoon van Mark Krol. De ervaren aanvoerder verslikte zich in de bal en zag Golanski vrij naar de goal lopen. Hij beloonde zijn goede wedstrijd en schoot de bal in de korte hoek langs Van den Boogaard.

Angelo Luhulima kreeg nog een enkele kans op de aansluitingstreffer. Na een precieze steekbal werd hij eerst gestuit door Jeroen van den Hoek, waarna hij zijn tweede poging gepakt zag worden door doelman Beck. Na een ruime negentig minuten vond Dhr. van den Broek het genoeg en floot hij voor het einde van de wedstrijd. Voor VVH Velserbroek beginnen de zorgen wederom vroeg in het seizoen, terwijl Alliance ’22 zich lijkt te vestigen in de subtop van de zondag derde klasse.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Justin Luiten
Foto: 1963-pictures