Alle lof voor… HYS

In de knockout fase van het bekertoernooi kreeg HYS bezoek van Ajax. Weliswaar het tweede team van de zaterdagtak. Hoewel de uitslag anders doet vermoedde is alle lof voor de Haarlemmers.

Daar veel teams, ondanks dat het Ajax zaterdag 2 was, onder de indruk zullen zijn dat zij tegen Ajax spelen was het aan de kant van HYS reden voor volle focus. Zowel binnen de lijnen als buiten de lijnen was alles goed op orde. Toeschouwers die dachten over het hek kunnen glippen konden op keurige wijze rechtsomkeer maken op aangeven van de scherpe toezichthouders van de club.

Buiten de hekken viel buiten de verantwoording van de club en daar maakten een schare fans dan ook dankbaar gebruik van. Op het veld begon HYS ook scherp aan de wedstrijd. Fel in de duels en goed voetballend. Het goede begin leverde al direct een redelijke kans op in de openingsfase. Faruk Yurdakan kwam in scoringspositie maar er werd goed verdedigd. Aan de andere kant was Thijs Hofman ook scherp. Hij redde twee minuten later met de voet.

In de 25ste minuut kwamen de Amsterdammers gelukkigerwijs op voorsprong. Een schot van Tijs Ernest werd van richting veranderd en liet Thijs Hofman kansloos. Ook na de goal was HYS nog niet onder de indruk en bleef hoog druk zetten. Positioneel stond de ploeg goed opgesteld waardoor Ajax alle registers open moest trekken. Op slag van rust moest HYS een nieuwe klap verwerken. Nick Klene ontweek op het juiste moment een sliding en kon beheerst binnenschieten.

 

Na rust kwamen de bezoekers al vrij snel op 0-3. Vanaf links gaf de ingevallen Kenneth Misa Danso de bal bij de eerste paal op het hoofd van Flip Klomp.Hys hield nog steeds de moed erin omdat het zeker niet slecht speelde. Een zeer goede aanval eindigde bij de tweede paal op het hoofd van Amin Ouass. Hij kon niet genoeg richting aan de bal meegeven waardoor deze over het doel ging. Niet veel later legde Ouass de bal klaar voor Alpay Kilic. Zijn schot laag over de grond was houdbaar voor de doelman.

Na een uur spelen ging het ineens snel. Ajax kwam in het laatste kwartier nog vier keer tot scoren. Kenneth Misa Danso benutte een makkelijk gegeven penalty, een geplaatst schot in de hoek en na balverlies op het middenveld van HYS strafte Kenneth Misa Danso genadeloos af. Een spatzuivere hattrick. Vincenzo Schep zag zijn voorzet nog gepromoveerd worden tot 0-7 door een misverstand tussen de verdediging en doelman Hofman.

Al met al een flinke uitslag maar kan trainer Radjin de Haan wel met opgeheven hoofd terugkijken. De komende vier weken heeft hij daar ruim de tijd voor gezien het feit dat alle wedstrijden tot die tijd afgelast zijn.

Foto: Rob van Vliet

Bron: ajaxzaterdag.nl