Ajax kost Van der Laan zijn contract

Telstar heeft het contract van Jordie van der Laan per direct ontbonden. De speler had zich vorige week dinsdag ziek gemeld maar in werkelijkheid zat hij in Londen bij het Champions League duel tussen Tottenham Hotspur en Ajax.

Technisch Directeur Piet Buter bevestigd de niet zo slimme zet aan het Haarlems Dagblad. Van der Laan had zelf al voordat de halve finale van de Champions League was begonnen bij de club aangegeven dat hij niet ziek was maar in Londen zat. “Ik heb mij ziek gemeld, omdat ik ervan overtuigd was dat ik geen vrij zou krijgen van de training. Bij deze beslissing heb ik meegenomen dat wij met Telstar nergens meer voor speelden en ikzelf gezien het aantal speelminuten in de afgelopen periode slechts een geringe kans had om in te vallen tegen Jong PSV. In elk ander geval zou ik absoluut niet naar Londen zijn gegaan”,  aldus Van der Laan. “Het blijft overigens wel bijzonder dat ik met mijn dikke kop drie keer in beeld ben gekomen”, eindigt hij tegen de krant. Donderdag hebben club en speler onderling besloten om per direct uit elkaar te gaan.

Telstar had in een eerder stadium al aangegeven dat het contract niet verlengd zou worden. Van der Laan kwam dit seizoen tot zeven duels voor de Witte Leeuwen. Scoren deed hij niet.

Foto: 1963-pictures.nl