Ajacied Giovani treedt in voetsporen Reinaldo, Braziliaan op huurbasis naar Telstar

De samba keert terug op Sportpark Schoonenberg. Nadat in de jaren tachtig José Reinaldo de Lima naar Velsen kwam is het nu Ajacied Giovanni die op huurbasis naar Telstar komt.

De echte trouwe Telstarfans herinneren zich de dag dat ex-WK-ster José Reinaldo de Lima naar Schoonenberg kwam nog als de dag van gisteren. Hij speelde op het WK 1978 en streek tien jaar later neer in de IJmond. De sleet zat er al aardig op bij de spits, de kilo’s zaten er aan en het Leidseplein bezocht hij vaker dan het trainingsveld.

Voor het thuisduel met FC Volendam wiegden schaars geklede Braziliaanse danseressen met hun heupen de samba om het heilige vuur in de spits weer aan te wakkeren.

Gefocust was de spits zeker, maar helaas voor de fans maakte de spits zijn meters niet in het vijandige strafschopgebied, maar vele uren later in de horeca, zoals hij ook bij Bureau Sport nog eens uitlegde.

Bureau Sport Reinaldo & Telstar – YouTube

Giovanni staat nog aan het begin van zijn loopbaan en heeft in Amsterdam een contract tot 2024. Hij kwam over van Santos.

Vanavond speelt Telstar in Eindhoven tegen PSV voor een plek in de achtste finales van de TOTO KNVB Beker.

Foto: Telstar