Afscheid met goed gevoel

Velsen had al eens eerder een visje uitgeworpen maar Lennaert Stuur bleef in eerste instantie zijn cluppie Schoten trouw. In Haarlem-Noord had hij een reputatie opgebouwd als doelpuntenmaker en maakte de opmars vanuit de 4e klasse naar de 2e klasse mee.

Vorig seizoen vond Lennaert de tijd wél rijp en vond onderdak bij de hoofdklasser. Het was even wennen en aanpoten ( ‘’ de handelingssnelheid viel wel mee maar vooral qua duelkracht was het wel even wennen’’ ) maar in de slechts zes duels die vanwege Covid-19 werden gespeeld in 2020/2021 toch nog een treffer en een assist op zijn conto. Dit seizoen is het voor hem echter 11 oktober al einde oefening.

Foto: Frans van der Horst
Stockholm wacht

Wat wil het geval: Lennaert Stuur vertrekt dan naar Zweden, voegt zich dan bij zijn Zweedse vriendin die in Stockholm gaat studeren. Lennaert: ‘’ Ja, mijn vriendin gaat een studie architectuur volgen. Die studie duurt in principe drie jaar en daarna is het plan momenteel weer terug te keren naar Nederland. We gaan in het centrum van Stockholm wonen en ik denk met mijn ervaring in de horeca dat het wel gaat lukken daar een baan te vinden. Daarnaast wil ik natuurlijk blijven voetballen en ga dus op zoek naar een geschikte club en ik wil bovendien de Zweedse taal leren.’’

Plek op de bank

Lennaert Stuur nam zondag voor de derde keer op rij plaats op de bank. Velsen reisde af naar Leidschendam. R.K.A.V.V. had al wat zelfvertrouwen getankt met een zege en een gelijkspel en kon Velsen deze keer aanvallend wél een vuist maken na twee doelpuntloze duels? Inderdaad, want met ogenschijnlijk speels gemak en geconcentreerd spel pakte Velsen de volle en eerste winst (0-2). Eerst een gemakkelijk verkregen strafschop op slag van rust (Ayrton Dol) en in minuut 70 strafte kompaan Rachad Madi een R.K.A.V.V. verdedigingsblunder keurig af na speels samenspel in de zestien meter (0-2).

De thuisploeg acteerde lusteloos, besluiteloos, speelde in een zeer laag tempo en creëerde nauwelijks iets fatsoenlijks ‘’Het ging eigenlijk vrij gemakkelijk. Niks weggegeven en het was heerlijk invallen voor mij, zeker na die 0-2,’’ concludeerde Stuur.

Lennaert:’’ Ik zou eerst pas in de winterstop vertrekken en in goed overleg met de trainer heb ik besloten op de bank plaats te nemen om wellicht nog waardevol te kunnen zijn voor het team,’’ aldus Stuur die nu al heeft kunnen vaststellen dat Velsen over een brede selectie met mogelijkheden beschikt. Lennaert sluit af:” Klopt ja, het is een leuke groep met jongens die willen. Met zijn allen zakken we in en dan verzaakt niemand bij ons. We beschikken over routine, jeugdig talent en een goede instelling en daarnaast hebben we het ook gezellig met elkaar. Alle ingrediënten voor een leuk seizoen toch?’’

Hans Akkerman
Foto’s: Frans van der Horst