MidWest Cup

90 minuten en 2 strafschoppen teveel voor Geel-Wit tegen RCH

In poule C van de MidWest Cup stond de wedstrijd Geel-Wit tegen RCH op het programma. Voor Geel-Wit de tweede wedstrijd. RCH kwam voor het eerst in actie. Na 90 minuten en 2 strafschoppen moest Geel-Wit zijn meerdere erkennen in RCH, eindstand 1-4.

Eerste helft

In de helft kon de ploeg van Radjin de Haan redelijk meekomen. In het eerste kwartier kreeg de ploeg zelfs wat kansen. De doelman van RCH werd getest door Kevin Elfrink die de doelman wat ver voor zijn lijn zag staan. Met één hand kon hij nog net redding brengen. Een schot van Michiel Lindenhovius werd nog van richting veranderd door Mbarak Etttarfass maar strandde in de voeten van een verdediger.

Hierna kreeg het de deksel op de neus. in de opvolgende counter kon aan de andere kant de 0-1 binnengewerkt worden. Rachid Harrou maakte het openingsdoelpunt en zou vanaf dat moment ook de meest opvallende speler op het veld zijn. Zijn acties en schijnbewegingen zorgde voor grote problemen in de Geel-Wit defensie. Nog geen tien minuten na de 0-1 kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Een snelle counter bracht Lucas Verstraten in scoringspositie. Een geplaatst schot buiten bereik van doelman Jari van Drunen bracht hij de stand op 1-1.

Strafschop

Na de 1-1 werd het lastiger voor Geel-Wit. nummer 10 had al wat kansen gehad en werd meer en meer een plaag. Vlak voor rust moest Nino Verstraten ingrijpen, echter was de actie wel buitensporig en in het strafschopgebied. Vanaf elf meter benutte Rachid Harrou die zo zijn tweede van de avond liet noteren. Tien minuten na rust mocht hij zijn hattrick compleet maken. Wederom vanaf elf meter miste hij niet, 1-3.

Geel-Wit zakte steeds verder in elkaar en kwam al helemaal niet meer toe aan aanvallen in de tweede helft. De tegenstand die in de eerste helft nog geboden kon worden was nu niet meer haalbaar en was het voornamelijk tegenhouden en wegwerken.

Het slotakkoord was op een hele fraaie manier voor RCH. 1-4 werd gemaakt door Tycho van Wel. Vlak voor het eindsignaal kregen de bezoekers een vrije trap op een aantrekkelijke plek. Net buiten het strafschopgebied aan de linkerkant van het veld. Anass Kamlichi krulde de bal perfect in de verre kruising. RCH won zo zijn openingswedstrijd met 1-5 op bezoek bij Geel-Wit.

Overige uitslagen en de standen zijn te vinden op de toernooipagina.