Zondag 5e klasse C

5C nog niet klaar na gestaakt duel

Wie dacht dat alle hoofdstukken over de vijfde klasse C wel geschreven waren heeft het mis. Vandaag werd het duel tussen Vogelenzang en Eendracht ’82 ruim tien minuten voor tijd gestaakt. Waterloo was op dat moment virtueel kampioen.

De mogelijke scenario’s waren vooraf duidelijk. Waterloo kon zich tot kampioen kronen, maar dan moest de club uit Driehuis zelf winnen en concurrent Eendracht ’82 punten laten liggen tegen Vogelenzang. Beide duels begonnen om 14.00 uur, maar in Vogelenzang werd het einde niet gehaald. Tien minuten voor het eindsignaal raakte arbiter Akdogdu geblesseerd.

Waterloo deed wat het moest doen. De spanning was zichtbaar aanwezig, maar de ploeg van Van Duijvenbode was de bovenliggende partij. Onder leiding van Djorim Verdonkschot probeerde het Nieuw-Sloten de wil op te leggen. Kevin van Leeuwen zette voor rust zijn ploeg verdiend op voorsprong. De gasten dachten vlak voor rust op 1-1 te komen, maar de grensrechter van Waterloo vlagde onterecht af.

De tweede helft begon Waterloo nerveus. Jeroen Oudendijk klopte zijn eigen doelman met een kopbal, waardoor Nieuw-Sloten langszij kwam. In een periode waar de bezoekers gevaarlijk waren, bezorgde Kevin van Leeuwen met zijn tweede treffer Waterloo weer de voorsprong. De thuisploeg werd hierna weer sterker en leek het duel rustig uit te voetballen. Djorim Verdonkschot mocht in de tachtigste minuut aanleggen voor de 3-1. Hij benutte de strafschop eenvoudig.

In de twee minuten tijd die de strafschop in beslag nam, sijpelde het nieuws over het andere duel langzaam in Driehuis door. Bij een 1-1 stand in Vogelenzang was de wedstrijd gestaakt na een blessure bij de arbiter. De laatste dertien minuten moeten nog uitgespeeld worden, waardoor er nu weer geen beslissing in deze vijfde klasse is gekomen.

Eendracht ’82 was de laatste fase van het duel sterker en maakte een 1-0 achterstand goed. Mike van der Raad schoot Vogelenzang vlak voor rust op 1-0. Eendracht ’82 raakte na rust nog de paal en had een strafschop moeten krijgen.

De KNVB zal snel besluiten wanneer het duel tussen Vogelenzang en Eendracht ’82 uitgespeeld gaat worden. Het verhaal over de vijfde klasse C is dus nog niet uit.