4e klasse D: Top 5 wint, Ketting (DIO) scoort 4x

De zevende speelronde leverde in de vierde klasse D een paar leuke wedstrijden op. HBC had weinig moeite met Geel-Wit ’20. Velsenoord wist na rust een achterstand om te buigen en Schoten veegde de vloer aan met Onze Gezellen. Marvin Ketting beleefde een productieve middag namens DIO. Een overzicht van de gespeelde wedstrijden:

Geel-Wit ’20 – HBC
HBC weet voor de zevende keer op rij te winnen en blijft dus koploper. De club uit Heemstede is wekelijks erg effectief. Voor HBC scoorden Rein Heems, Bram Schoof en Ron Nolles (twee maal). Verdediger Brian van den IJssel van Geel-Wit was duidelijk na de wedstrijd: “Weer speelden we redelijk, maar HBC is kwalitatief een stuk beter.” Na een 0-3 ruststand, werd het uiteindelijk 1-4. Voor Geel-Wit ’20 scoorde Kevin van Willigenburg. De Haarlemmers blijven elfde staan op de ranglijst.

Velsenoord – Spaarnwoude
Tot de rode kaart van Mart Odijk was Spaarnwoude minstens gelijkwaardig in Velsen-Noord. Jordy van der Aar schoot Spaarnwoude op 0-1 door een hoekschop er direct in te draaien. Na rust boog de runner-up de stand om en won door doelpunten van Ricardo Vlieland en Jeffrey Toebes met 2-1. Spaarnwoude vinden we nu terug op de achtste plek en Velsenoord op de tweede plek met drie punten achterstand op de koploper.

DSK – Terrasvogels
DSK heeft Terrasvogels aan de zegekar gebonden. Of eigenlijk deed Patrick Geeven dat. De van een blessure teruggekeerde goaltjesdief schoot drie keer raak. Terrasvogels kwam via Koning nog wel op voorsprong, maar dat mocht dus niet baten. Het werd 3-1. DSK klimt naar positie zeven, Terrasvogels staat negende.

RCH – BSM
Veel mensen zijn verrast door de hoge positie op de ranglijst van RCH, maar tegen BSM bleek dat totaal onterecht. BSM staat weliswaar bijna onderaan, maar RCH steekt in zeer goede doen. Zonneveld, Rathebe, IJssel en Roosen scoorden voor de ploeg van trainer Hoogervorst. Chris van Bakel schoot de eretreffer voor BSM tegen de touwen. RCH blijft aansluiting met de top houden door de 4-1 overwinning en staan vierde. BSM heeft slecht een punt en vinden we op positie elf.

Schoten – Onze Gezellen
De burenruzie is eenvoudig gewonnen door Schoten. Onze Gezellen kreeg wel kansen, maar bracht Schoten nooit echt in serieuze problemen. Harde duels en veel gemopper tussen de teams leverde een rommelig begin op, maar de wedstrijd brandde de tweede helft los. Jorrel de Boo, uitblinker Jaimy Steenkist (beiden twee maal) en Aron Apetz scoorden voor Schoten. Onze Gezellen staat na de nederlaag op de tiende plek. Schoten staat derde en speelt de volgende ronde tegen koploper HBC.

Alliance ’22 – DSS
DSS was gister zeker niet de mindere ploeg, maar ging naar huis zonder punten. David Schrijver scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor Alliance ’22 met 1-0 won. De ploeg van Gidon Reinders Folmer behoudt door de overwinning de vijfde positie en zet DSS op vier punten achterstand. DSS staat teleurstellend zesde.

DIO – SVIJ
SVIJ verdubbelde gister haar doelpuntenaantal van dit seizoen. Toch was DIO de uiteindelijk winnaar: 6-3. Marvin Ketting had het vizier op scherp staan en scoorde vier keer. Den Besten en Haarrou scoorden de andere twee doelpunten voor DIO. Namens SVIJ scoorden Schilling, Gruijters en Goude. DIO voegt drie punten toe aan de totaalscore en vinden we terug op de twaalfde plaats. SVIJ staat onderaan en heeft nog geen punten behaald.

De stand in de vierde klasse D vind je hier. De eerstvolgende speelronde is op zondag 1 november.