30 To Go: Ebbeling wil met DSK voor grote verrassing gaan zorgen

Tijdens onze countdown blikken wij samen met de trainers, begeleiders en spelers van de elftallen die wij volgen vooruit op het nieuwe seizoen. Zijn er veel veranderingen binnen het elftal? Wat verwacht de trainer van zijn team? En hoe wordt er gedacht over de klasse? Met Roland Ebbeling bespreken wij zijn plannen met DSK.

Roland Ebbeling is terug bij DSK. De 55-jarige trainer stapte halverwege mei in en dwong via de nacompetitie een langer verblijf in de vierde klasse af. “Ik was niet heel blij met het moment waarop ik het overnam, maar gelukkig konden we het met de eerste twee beslissingswedstrijden redden,” begint de Haarlemmer.

DSK - Voetbal in Haarlem
DSK-trainer Ebbeling wil verrassen in de vierde klasse.

Voor het nieuwe seizoen schat hij de kansen voor zijn ploeg hoger in. “Ik denk dat Alliance ’22 en RCH om het kampioenschap gaan strijden. Ondanks dat HBC veel routine is kwijtgeraakt gaan die ook bij de bovenste vier meedoen. Zwanenburg hoort ook bij dat rijtje,” voorspelt Ebbeling. “NFC is de grote onbekende.” Daarnaast denkt hij dat Vogelenzang, BSM en DIO het moeilijk gaan krijgen in de vierde klasse D. De rest zal de grijze middenmoot gaan vormen.

“Misschien klinkt het heel gek, maar ik denk dat wij wel eens de Leicester rol kunnen gaan vervullen met DSK,” zegt Ebbeling. “We hebben echt een heel goed team.” Hij heeft twee elftallen tot zijn beschikking, waarvan zeker 16 spelers het niveau voor het eerste hebben. Vorig seizoen kende DSK grote personele problemen. De oorzaak hiervan lag grotendeels bij het grote aantal kaarten en de resulterende schorsingen. “Wij moeten zorgen dat we dit jaar de boel op de rails houden en dat er geen gekke dingen gebeuren, maar dat zit er met deze groep niet zo in,” zegt de ervaren oefenmeester.

Ebbeling is blij met de nieuwe aanwinsten: “We wisten dat we een goede spits moesten hebben. Een kapstok, iemand die een bal kan vasthouden.” Met Rick Balaydin heeft hij die gevonden. De spits stond vorig jaar veelvuldig in de basis bij EDO in de hoofdklasse. Balaydin wist weer op zijn beurt Stephan Ebbeling bij RCH weg te krijgen, zelfs tegen het advies van vader Roland in. Joery Griffioen kwam over van DIO en krijgt ook een kans bij DSK. Als slot op de deur trekt Mike Vermolen zijn voetbalschoenen weer aan. Vermolen was eerder actief bij onder andere HFC Haarlem en Young Boys.

DSK is bezig aan de tweede week van de voorbereiding en speelt zondag de eerste wedstrijd. Onze Gezellen komt op bezoek voor de eerste poulewedstrijd om de HD-Cup. Verder zijn er nog wedstrijden tegen bijvoorbeeld Schoten en HYS voordat op 4 september de competitie start met een thuisduel. Ook dan is Onze Gezellen de tegenstander. DSK doet dit seizoen ook mee met de Voetbal in Haarlem O-23 Cup. “Een heel mooi initiatief,” besluit Ebbeling.

Het gehele programma van de zondag vierde klasse D vind je op onze onze klassenpagina.

Onze Gezellen - DSK - Voetbal in Haarlem