Telstar dreigt Yassine Zakir kwijt te raken

Ruim een jaar geleden werkte Yassine Zakir als loodgieter en blonk hij uit in de zaal. Hij speelde bij het Egmondse White Stones. Een jaar later kijkt hij terug op een goed debuutseizoen bij Telstar en is er belangstelling van andere clubs. Een vertrek is aanstaande.

Zijn roze droom om prof te worden leek een jaar geleden al veranderd in een droom waarin donkere wolken verschenen. Yassine Zakir klom via Sporting Maroc, OSC Amsterdam, VVA/Spartaan, DWS, Pancratius en Zeeburgia op naar de jeugd van FC Groningen. Daar speelde hij drie jaar. Cambuur was zijn volgende club. Toen hij daar niet slaagde als prof koos hij voor FC Lienden.

Daar kwam hij te weinig voor in actie. Hij richtte zich op zijn werk als loodgieter en speelde in de zaal. Telstar bood de helpende hand daar mocht Zakir meetrainen en in augustus 2021 viel hij zowaar in.

Na 240 tellen gaf hij al een assist op Glynor Plet en was zijn naam gevestigd. Het was een schitterende wegdraaiende voorzet.  Bij de Witte Leeuwen speelde hij als rechter wingback in het 5-3-2-systeem maar Zakir kan ook als middenvelder uit de voeten.

 

Boekhouder gezocht

Zakir schermt met belangstelling van clubs uit binnen- en buitenland en Telstar kan het geld, na twee coronaseizoenen, goed gebruiken. Zijn contract loopt nog tot medio 2023.

Foto: 1963-pictures.nl