John Hilton via LA Galaxy, een flirt met Ajax, negen duels in Volendam-1 naar HFC

John Hilton is net 21 jaar, maar kan nu al een boek schrijven over de voetballerij. De zoon van een Amerikaanse vader en Braziliaanse moeder verhuisde met het gezin zes jaar geleden naar Nederland. Toen hij op 15-jarige leeftijd door Ajax werd gescout verbood het internationaal sporttribunaal CAS de overgang. Het CAS gaf gehoor aan het besluit van de FIFA. Reglementen van de FIFA schrijven voor dat talenten van buiten de EU pas vanaf hun achttiende jaar voor een Europese club mogen uitkomen. De FIFA staat transfers alleen toe als de ouders van een jeugdspeler voor hun baan zijn verhuisd. Dat was in het geval van Hilton niet bewezen, achtte de bond.

De voormalig Amerikaans jeugdinternational was vanaf 2019 actief voor FC Volendam en kwam in het verleden uit voor onder andere LA Galaxy.

 

administratiekantoor haarlem

 

In totaal kwam Hilton als linksback tot negen wedstrijden voor de profs van FC Volendam. In speelronde één van het afgelopen seizoen maakte Hilton zijn debuut voor de ploeg van Wim Jonk in de wedstrijd tegen FC Eindhoven.