Andries Jonker terug op de bank bij Telstar voor duel met De Graafschap

Andries Jonker zit vrijdag weer op de bank bij Telstar tegen De Graafschap. Bij de gratie van de regering en door de nieuwe coronamaatregelen mogen er zowaar 1.000 fans het duel bezoeken.

Dit is een derde van de maximale capaciteit. Na afloop is er geen tijd om even een biertje te doen, want klokslag 22.00 uur moet het stadion weer leeg zijn. Jonker herstelde snel en kwam meteen met een verfrissende blik aan. Telstar mist weliswaar twaalf spelers, maar de coach zei ’vooral te kijken naar de spelers die wél beschikbaar zijn.’

 

Onder de lat wordt het weer spannend op Sportpark Schoonenberg want eerste keus Ronald Koeman Jr. is afwezig. Net als Tom Overtoom, Delvechio Blackson en Ozan Kökcü. Randy Wolters en Anwar Bensabouh zijn nog niet honderd procent wedstrijdfit.

Net als de Witte Leeuwen trachtte ook De Graafschap zich te versterken. Het was in gesprek met  Vincent Vermeij, Piotr Parzyszek en Mario Engels, maar alleen Sam Hendriks van Cambuur Leeuwarden  kwam. De Superboeren moet winnen om aansluiting te houden met de bovenste ploegen.

Tekst: Peter Brink

Foto: Dennis Gouda Fotografie