‘240 Miljoen euro extra steun voor voetbalverenigingen’

Goed nieuws voor voetbalverenigingen. Het kabinet heeft vandaag een nieuw steunpakket voor de sport aangekondigd ter waarde van 240 miljoen euro.

Dat geld wordt via sport specifieke regelingen (Tegemoetkoming Amateursportorganisaties en de Tegemoetkoming Verhuurders Sportaccommodaties) beschikbaar gesteld aan verenigingen.

 

Deze steunmaatregelen die zijn ingezet voor 2020 worden hiermee verlengd tot 30 juni 2021. Op deze pagina is de laatste informatie te vinden over de diverse (sport specifieke) steunmaatregelingen.

peter-brink-zzp-boekhouder-voetbal-in-haarlem

 

“We zijn blij dat het kabinet de steunmaatregelen voor de amateursport verlengt”, zegt Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB. “Hiermee erkent het kabinet nog maar eens het enorme maatschappelijke belang van het unieke Nederlandse verenigingsleven. Dit was echt nodig. Door de verlenging van de coronamaatregelen worden voetbalverenigingen ongekend hard getroffen. Het water stond velen tot de lippen. Dit nieuwe ondersteuningspakket is daarom belangrijk en geeft lucht om samen de eindstreep te halen.”